Backline & Techniek

Heb je een brede interesse en wil jij heel graag onderdeel uitmaken van het Jazz in Duketown team? Dit is je kans! Het leukste festival van Den Bosch, Jazz in Duketown, is namelijk op zoek naar een:

Vrijwilliger Backline & Techniek

Waar bestaat je werk uit?
Je bent samen met een teamgenoot verantwoordelijk voor het bestellen en huren van geluidsapparatuur en muziekinstrumenten (drumkits, keyboards, gitaarversterkers), die tijdens
het jazzfestival op diverse podia worden ingezet. Tijdens het festival zorg je ervoor dat in samenwerking met een transportmedewerker de backlines bij de podia worden geleverd en aangesloten en gemonteerd.

Inhoud van de functie
Je bent lid van de Muziekcommissie. Deze houdt zich bezig met de programmering, speciale projecten, contracten voor artiesten, en de inhuur van techniek, apparatuur en instrumenten. Je bent met name betrokken in de weken vlak voor en tijdens het festival. Aan de hand van riders van de artiesten maak je de inventarisatie op en plaats je de bestelling bij de verhuurbedrijven. Je controleert de offertes, leveringen en facturen.

Functie-eisen
Voor een goede taakuitoefening is het prettig dat je kennis hebt van percussie en instrumentversterking (gitaar- en basversterkers, niet de algemene PA en geluidssets) en kunt plannen. Het is een mooie gelegenheid om ervaring op te doen in de opbouw van een grootschalig internationaal jazzfestival.

Geïnteresseerd of meer info? Vul het contactformulier in of mail naar vrijwilligers@jazzinduketown.nl.

Jazz in Duketown maakt eerste namen bekend

In de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch vindt van 18 t/m 21 mei op verschillende podia de 45e editie van Jazz in Duketown plaats. Vandaag maakt de organisatie de eerste namen bekend. Met gitarist John Scofield en saxofonist James Carter haalt Jazz in Duketown twee kanonnen uit de Amerikaanse jazz