Conservatorium Talent Award 2014 in de Muzerije

Dit jaar organiseert Jazz in Duketown de 3e editie van de Conservatorium Talent Award, een unieke competitie voor de beste jazztalenten van Nederland. Op zaterdag 7 juni en zondag 8 juni geven tien talenten van de Nederlandse conservatoria ieder een concert van 30 minuten in de Muzerije. Zij strijden om de Conservatorium Talent Award 2014. De Award wordt op zondagavond om 20:00 uitgereikt op de Parade.

 

Vakjury

Sinds Jazz in Duketown in 2012 is gestart met deze unieke competitie, met als initiator Bert Boeren, is het uitgegroeid tot een erkend en in belang toenemend fenomeen. Dit uit zich onder andere in het hoge aantal van 10 deelnemers dit jaar. De professionele en ervaren vakjury wordt gevormd door Aad van Nieuwkerk, Martin Fondse, Yuri Honing, Vera Vingerhoeds en Rinus van der Heijden.

 

Winnaars 2012 en 2013

Ook zijn beide winnaars van de voorgaande edities te beleven tijdens het festival. Jasper van Damme (2012) met de Rumbata Beat Band en Esther van Hees (2013) begeleid door eigen band.

 

Laat je verrassen en kom naar de Muzerije! Je kunt op op zaterdag en zondag elk uur ‘in- of uitstappen’. Tijdens de concerten sluiten we de deuren. 

 

Festival Jam in de Muzerije

Er is meer muziek in de Muzerije tijdens Jazz in Duketown. De Muzerije organiseert op de zaterdagavond van Jazz in Duketown een festival Jam met DJ Grooves. Vanaf 21.30 uur verandert de Muzerije in een ware jazzclub. Onder aanvoering van jazztrombonist Bert Boeren en met jazzbeats van DJ Erik de Gast improviseren festivalmuzikanten en artiesten op het podium van het Atrium. De Festival Jam met DJ Grooves is gratis te bezoeken voor alle festivalgangers en jazz(dance)liefhebbers.