Sebastiaan van Bavel wint Conservatorium Talent Award 2015

Sebastiaan van Bavel is de winnaar van de Conservatorium Talent Award 2015. Hij wint daarmee een optreden tijdens Jazz in Duketown 2016 en een bedrag van €5000 euro om hem te ondersteunen na het beëindigen van zijn studie. Bijvoorbeeld voor een studiereis of een Cd-opname. 

 

Een pianist die echt heel goed piano speelt

 “Het is prachtig als je een pianist hebt die jazz kan spelen maar die ook graaft in z'n eigen achtertuin, de Europese muziekgeschiedenis. Een pianist die echt heel goed piano speelt. Hij is echt héél ver met zijn muziek èn met zijn pianospel. Hij is een pianistische pianist, die een brug slaat tussen Messiaen, Indiase muziek en jazz.”, aldus de jury over Sebastiaan.

 

Vakjury

Ook voor deze editie van de Conservatorium Talent Award was er een zeer ervaren vakjury samengesteld. De jury werd dit jaar gevormd door: Aad van Nieuwkerk (Radio 6), Yuri Honing (musicus), Vera Vingerhoeds (programmeur VPRO jazz) en Rinus van der Heijden (recensent).

 

Unieke competitie voor jazztalent

Jazz in Duketown is in 2012 op initiatief van Bert Boeren gestart met deze unieke competitie voor jong jazztalent. Inmiddels is deze competitie een vast onderdeel van Jazz in Duketown. De acht deelnemers die dit jaar hebben meegedaan aan de competitie volgen allemaal een bachelor - of masteropleiding aan een van de Nederlandse Conservatoria. Zij zijn als talent door hun opleiding aangemeld. Alle talenten gaven een optreden van een half uur. Dit optreden is beoordeeld door de vakjury. De Muzerije was voor de tweede keer de locatie van de Conservatorium Talent Award.