Grote namen bij gratis festival Jazz in Duketown

De 43e editie van Jazz in Duketown kent een ijzersterke bezetting. Tijdens het gratis te bezoeken festival dat van 13 t/m 16 mei wordt gehouden in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, treden nationale en internationale muzikanten op.

Vanuit het buitenland maken grote artiesten hun opwachting. Saxofonist Kenny Garrett maakt een uitgesteld debuut nadat een concert van de Amerikaan tijdens een eerdere editie van Jazz in Duketown vanwege storm niet door kon gaan. Verder komt de Noorse ECM-trompettist Mathias Eick, een van de meest originele stemmen binnen de Europese jazz. Gegarandeerde virtuositeit is er van drummer Simon Phillips (o.a. Toto) met nieuwe jazzrockband Protocol. Ook de Noorse belofte gitarist Lage Lund en zijn trio, het verrassende trio Plainstow uit Zwitserland, Nordmann met hun onvoorspelbare en vernieuwende jazz uit Gent en het tienkoppige Hypnotic Brass Ensemble uit de Verenigde Staten zullen één van de vele podia in de Bossche binnenstad beklimmen.


Van eigen bodem komen onder meer bekende zangeressen als Sabrina Starke (winnares Talent Night 2006 en bekend van DWDD) en Karsu, die eerder optrad in onder andere het Concertgebouw en Carnegie Hall in New York. De slotact van het festival wordt verzorgd door Caro Emerald (winnares diverse nationale en internationale muziekprijzen).

Wederom wordt dit jaar onder de nieuwste generatie jazzmuzikanten gestreden om de Conservatorium Talent Award. Elk van de acht conservatoria in Nederland vaardigt een talentvolle muzikant af en een vakjury zal deze aanstormende musici beoordelen.


Het grootste gratis jazzfestival van Nederland, dat zich richt op jazz en aanverwante stromingen van nu, trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers. Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt.

 

------------------------------------

Noot voor de redactie:

Jazz in Duketown is het grootste gratis Jazzfestival van Nederland en richt zich op alle facetten van jazz. Jazz in Duketown wordt mogelijk gemaakt door lokale, regionale en landelijke sponsoren en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Meer informatie vindt u op www.jazzinduketown.nl.

 

De slotact op de Parade wordt mede mogelijk gemaakt door horecaondernemers aan de Parade (café Blondt, café Hart van Brabant café Cinq, stadsherberg ’t Pumpke en Grand Café Silva Ducis) verenigd in de PEP.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Michiel Piggen (06-41312972 / michielpiggen@gmail.com)