Vrijwilligers

Onze vrijwilligers 


 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pieter van den Bosch (36)
Coördinator Bouwteam

“In het dagelijks leven ben ik onderhoudsmonteur bij een bedrijf uit Schijndel die automatten maakt. Een vriend van mijn vriendin, die al actief was binnen Jazz in Duketown, benaderde mij voor het bouwteam. Hij dacht dat het echt iets voor mij zou zijn. Hij had gelijk, want inmiddels ben ik al 5 jaar actief voor het festival.

Ik ben coördinator van het bouwteam. Wij zorgen samen voor de aankleding van het festivalterrein en bijvoorbeeld het plaatsen van infozuilen, de barombouwen het hangen van lampjes. Als coördinator krijg ik steeds meer skills in het leidinggeven, omdat er 6 vaste en 5 extra vrijwilligers tijdens het festival in het bouwteam zitten. Ik vind het een uitdaging en een mooie kans om deze ervaring op te doen.

Ik krijg veel vrijheid voor het bedenken van nieuwe ideeën. Het is een creatieve uitdaging om de stad voor bijna een week aan te mogen kleden. Het voelt alsof ik de stad een week voor mijzelf heb. Ik krijg ook complimenten van bezoekers over de aankleding, bijvoorbeeld over de lichtbakken. Mensen vinden dit nog steeds een handig instrument voor de planning.

Als een potentiele vrijwilliger een uitdaging zoekt is er bij Jazz in Duketown altijd een leuke functie te krijgen. En het is een hele gezellige club!”


 

Philip Hermsen (39)
Lid communicatiecommissie

“Vrienden van mij waren al actief binnen Jazz in Duketown. Ik kwam al jaren op het festival en wilde het eens van de andere kant bekijken. Vorig jaar ben ik begonnen als allround vrijwilliger. Ontzettend afwisselend, van toegangscontrole bij de poort tot artiestenbegeleider.

Nu ben ik als lid van de Communicatiecommissie bezig met de coördinatie van het programmaboekje en werving van Vrienden. Het is leuk om zoveel mogelijk mensen zo enthousiast te maken voor Jazz in Duketown zodat ze Vriend worden. We hebben een mooi pakket voor Vrienden. Het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers die tijdens het festival Vrienden werven ook goed beslagen ten ijs komen.

Het is een warme familie. Iedereen is aardig en wil er een succes van maken. En er is veel ruimte voor lol. Samen tussen de bedrijven door ook even naar winnende race van Max Verstappen in Barcelona kijken bijvoorbeeld.

Het afgelopen jaar heb ik veel leuke nieuwe mensen ontmoet. Daarnaast leer ik veel over communicatie en wat er komt kijken bij het opzetten van een groot festival. Ik kan het iedereen aanraden om vrijwilliger te worden bij Jazz in Duketown. Dus niet aarzelen, gewoon doen!”

 

   

Vacatures

Het leukste festival van Den Bosch, Jazz in Duketown, is op zoek naar vrijwilligers:

 

 ALLROUND VRIJWILLIGERS

Binnen deze functie ben je het manusje-van-alles en kun je op verschillende plaatsen worden ingezet.

Waar bestaat je werk uit? De allround vrijwilliger kan worden ingezet als er extra handjes nodig zijn bij een klusje, mag zijn/haar enthousiasme tonen tijdens de verkoop van merchandise en kan het publiek verleiden tot het geven van een kleine bijdrage tijdens ‘piek voor de muziek’. Je bent aanspreekpunt voor de bezoeker van Jazz in Duketown en geeft informatie over het programma en diverse podia. Wanneer nodig begeleid en verzorg je de artiesten achter het podium.

Lijkt het je wat? Wij zijn voor deze functie op zoek naar vrijwilligers met goede sociale en communicatieve vaardigheden, een positieve en flexibele instelling en een goed humeur! En natuurlijk ben je beschikbaar op 13, 14, 15 en/of 16 mei 2016!

Geïnteresseerd of meer info? Mail naar vrijwilligers@jazzinduketown.nl

 

STAGEMANAGERS

Binnen deze functie ben je het aanspreekpunt voor artiesten en crew (stagehands & techniek) en coördinator van het desbetreffende podium. Waar bestaat je werk uit? Bewaking van het tijdschema. Zorgdragen voor het nakomen van afspraken betreft tijd & apparatuur. Gastheer/-vrouw zijn vanuit de organisatie naar de bands/ crew toe. Rust en orde bewaken op het podium. Leiding geven, mensen coachen, cue’s geven (bands, techniek & stagehands).Wij zijn voor deze functie op zoek naar vrijwilligers met: Goede sociale vaardigheden, goede communicatieve vaardigheden. Basiskennis geluidstechniek, voldoende om te kunnen communiceren met de leverancier/geluidstechnicus basiskennis instrumenten/backline Ervaring in concertorganisatie. Passie voor evenementen.

Geïnteresseerd of meer info? Mail naar vrijwilligers@jazzinduketown.nl