Vacature penningmeester

Stichting Jazz in Duketown

Stichting Jazz in Duketown organiseert tijdens Pinksteren Jazz in Duketown, een van de grootste gratis (openlucht) festivals in Nederland. Gedurende het jaar zijn zo’n 30 vrijwilligers actief in het bestuur van de Stichting en in verschillende commissies om het festival voor te bereiden. Tijdens het festival zorgen zo’n 150 enthousiaste vrijwilligers ervoor dat het de bezoekers, artiesten, pers en sponsors aan niets ontbreekt.

 

Vacature Penningmeester

In verband met het vertrek van de huidige penningmeester, zijn wij op zoek naar een nieuwe  penningmeester voor Stichting Jazz in Duketown. Als penningmeester maak je onderdeel uit van het bestuur van de Stichting, dat naast de penningmeester uit 8 andere bestuursleden bestaat: voorzitter, secretaris en de bestuursleden vrijwilligers, sponsoring, muziek, communicatie, productie festival en realisatie festival.

 

Het bestuur vergadert gemiddeld één keer in de drie weken, op dinsdagavond. De werkzaamheden nemen een paar uur per week in beslag, vooral in de maanden september en oktober (i.v.m. de afsluiting van het boekjaar dat tot en met 30 september loopt), januari (i.v.m. de begroting van het festival) en april-juni (i.v.m. het festival).

Taken penningmeester 

De taken van de penningmeester zijn deels operationeel (facturatie, factuurcontrole, het uitvoeren van betaalopdrachten, etc.), maar vereisen ook goede financiële kennis van het voeren van een administratie en het opstellen van een begroting en jaarrekening en het financiële inzicht om financiële risico’s te herkennen, te beoordelen en erover te adviseren. Daarnaast bewaak je de financiële afspraken met subsidiënten en sponsoren en bied je financiële ondersteuning bij het opstellen van de verantwoording aan subsidiënten en sponsoren. Tot slot behoren ook het doen van belastingaangifte en het verwerken van aanslagen tot je taken.

 

Wat zoeken wij?

Wij zoeken iemand met de benodigde kennis en ervaring en genoeg tijd om alle taken van de penningmeester goed uit te kunnen voeren. Ervaring met Exact Online is een pré. Ook verwachten we, dat jij over goede communicatieve vaardigheden en organisatievermogen beschikt en integer en zorgvuldig handelt. Naast penningmeester ben je ook bestuurslid van een vrijwilligersorganisatie, dus we vinden het belangrijk, dat je een bijdrage wil leveren aan (Stichting) Jazz in Duketown, de bestuursvergaderingen bijwoont en tijdens het festival beschikbaar bent.

 

In verband met de continuïteit zoeken we iemand die de functie van penningmeester enkele jaren wil invullen.

 

Wat bieden wij?

Als vrijwilligersorganisatie zijn alle werkzaamheden onbezoldigd, dus je ontvangt geen vergoeding. Wel bieden we jou de mogelijkheid om een belangrijke rol te vervullen in de organisatie van een van grootste, bekendste en gezelligste evenementen in ‘s-Hertogenbosch. Jazz in Duketown is bovendien een mooie plek om je zakelijke en persoonlijke netwerk uit te breiden.

 

Bij jij onze nieuwe penningmeester of heb je nog vragen, neem dan contact op met Stef Thijssen (voorzitter Stichting Jazz in Duketown) via: voorzitter@jazzinduketown.nl !

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in