Marit van der Lei

25 jaar - Koninklijk Conservatorium - Royal Conservatoire - 14:00
Zang

Marit is geboren in het verre oosten van het land (Eibergen). In 2016 is ze afgestudeerd voor haar bachelor aan het conservatorium in Utrecht met een 9 en een onderscheiding, en momenteel volgt ze een masteropleiding aan het koninklijk conservatorium van Den Haag. Hier doet ze onderzoek naar de integratie van een stem in blazerssecties.

Geworteld in de jazz heeft Marit in het verleden in verschillende projecten haar instrumentale rol als zangeres verder kunnen onderzoeken. Zo stond ze met de Amerikaanse reggae band ‘Taj Weekes& Adowa’ op het Montreux Jazz Festival, zong ze in de strijkers sectie van de band ‘Startas Orkester’ (Keep an Eye Award 2014) en zat ze in het experimentele ‘Matthew Herbert Brexet bigband Choir’ o.l.v. Maartje Meijer, waarmee ze o.a. speelden op het North Sea Jazz Festival en het Middelheim Jazz Festival.

Momenteel is Marit, naast in haar eigen band het ‘Marit van der Lei Nextet’, te horen in het Kika Sprangers Large ensemble, en heeft ze een vrije- improvisatie trio genaamd ‘Free The Voices’ met mede vocalisten Sanne Rambags en Anna Serierse.

Naast de natuur, wordt ik het meest geïnspireerd door de muziek van Kenny Wheeler. Compositorisch gezien, en als improvisator, is hij mijn grootste voorbeeld.”