Paul van de Calseijde

28 jaar - Codarts Rotterdam - 13:00
Saxofoon

Paul speelt al sinds zijn 9e saxofoon, maar heeft pas heel laat echt besloten er zijn werk van te maken. Hij is met veel omwegen op het conservatorium terecht gekomen, na reizen door Ghana en China en een universitaire bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies. Afgelopen 2 jaar speelde hij in het NJJO onder leiding van Anton Goudsmit en in 2018 werd hij als jong jazztalent gepresenteerd bij DWDD. Daarnaast kun hem kennen van APQ, Antares Flare, Trico, Valvetronic Brassband en Filet au Fonque.

Paul speelt zowel jazz, wereld als popmuziek, maar als hij een voorbeeld moet noemen blijft hij toch bij de jazz saxofonisten. Drie jaar geleden had hij Cannonball Adderley genoemd, maar nu luistert hij vooral naar tenoristen, zoals Henderson en Coltrane. Daarnaast heeft hij les van Benjamin Herman, Ben van den Dungen en Tineke Postma, die voor hem qua spel en ondernemen alle drie enorm inspireren. Het meest trots is hij momenteel op een nog niet verschenen EP die hij heeft opgenomen met Anna Tsombanis, een Duitse saxofoniste die hij heeft leren kennen tijdens een project met het NJJO, NYJO en BuJazzO.

Over vijf jaar hoopt hij vooral echt trots terug te kunnen kijken naar de muziek die hij tot dan toe heeft geschreven en uitgebracht met verschillende bands.