Tijn Heijblom

23 jaar - Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg - 12:00
Zang

Dit is Tijn, 23 jaar, en studeert dit jaar af aan het Conservatorium van Tilburg als vocalist. Hij schrijft graag eigen muziek en speelt daarnaast ook synthesizer.“Wat ik zo bijzonder vind aan het zingen is dat ik mijn eigen instrument ben en mijn boodschap heel direct over kan brengen. Dat maakt het kwetsbaar en persoonlijk; iets wat ikzelf heel belangrijk vind in muziek. Ook is het belangrijk voor me dat in elk stuk wat ik schrijf een verhaal wordt verteld, zowel muzikaal als verbaal.

Gebeurtenissen en emoties uit zijn eigen leven spelen hierin een grote rol.
Naast dat Tijn het heerlijk vindt om samen muziek te maken met de fantastische muzikanten om hem heen geeft hij sinds een tijdje ook workshops aan o.a. basisschoolkinderen. Tijn vertelt: “Ik geniet hier enorm van en dit is een kant van mij als muzikant die ik niet eerder kende.”

Hij hoopt in de toekomst me nog veel verder te kunnen ontwikkelen tot een veelzijdig musicus, zich bezig te houden met het inspireren en verbinden van de jonge jeugd en hen te laten zien hoe speciaal muziek, en in het bijzonder de stem, is.

Bekijk hier ook Tijn’s meest recente optreden bij NPO Radio 4!