Birdie Seven

Birdie Seven werd eind jaren zeventig opgericht en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd jazzorkest.

Van oude stijl jazz, waarin ze nog steeds kunnen excelleren, is de interesse en kwaliteit van het orkest steeds meer opgeschoven naar kwalitatieve mainstream jazz, waarbij stevige klassiekers uit de bebop maar ook uit de latere periode niet worden geschuwd.

Birdie Seven speelt niet alleen op vele jazzpodia in Brabant zoals Jazz in Duketown. Zij hebben daarnaast ook gespeeld op het Goois Jazzfestival, Seabottom Jazzfestival in Lelystad.

Ook meerdere buitenlandse optredens zoals in het Olympisch Museum in Lausanne, tweemaal in jazzclubs op Curaçao en een Amerikaanse tour in St Louis, de bakermat van de jazz en dixieland.

Ook speelde Birdie Seven bij het WK voetbal in Zuid-Afrika en het WK in Brazilië waarna er een jaar later optredens waren in Porte Allegre en in Buenos Aires.

In 2019  speelde Birdie Seven in diverse jazzclubs in New Orleans waaronder de befaamde jazzclub Preservation Hall.

De bezetting van Birdie Seven is: Eelco van Velzen (trombone), Joep Habraken (trompet), Gé Bijvoet (piano),  Marco Kuipers (saxen), Peter Scheffers (contrabas), Ton van Ras (drums) en Walter Scheffers (gitaar en banjo)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in