Brintex Collective

Het Rotterdamse Brintex Collective is de creatieve samenwerking van een aantal jonge muzikanten onder leiding van toetsenist Brenn Luiten. De muziek is een combinatie van jazz, hiphop en elektronische muziek waarbij de groep zich laat inspireren door artiesten als Alfa Mist en Robert Glasper. Zelf omschrijft Brintex Collective de muziek als ‘UK influenced jazz’ met een kwinkslag naar de rijke Britse scene van dit moment. Het collectief maakte afgelopen jaren indruk tijdens festivals als North Sea Jazz, Tweetakt en Motel Mozaïque. Inmiddels verschenen de singles Anthem en After Twelve en werd Brintex Collective door Sublime FM genomineerd voor de Sublime Dutch Jazz Award 2022.

 

Bezetting

Christopher Rijckaert (drums), Joop de Graaf (bas), Tommy van Leuken (gitaar), Brenn Luiten (toetsen), Fanni Zahar (fluit)

Zonnig Jazz in Duketown trekt ruim 125.000 bezoekers 

Traditiegetrouw veranderde Den Bosch tijdens het Pinksterweekend in Duketown. Tijdens de 49e editie van Jazz in Duketown werd de stad overgenomen door charismatische zangers, steengoede jazz trio’s en geweldige live-sensaties. De binnenstad werd overspoeld door explosieve drums, scheurende