Brintex Collective

Het Rotterdamse Brintex Collective is de creatieve samenwerking van een aantal jonge muzikanten onder leiding van toetsenist Brenn Luiten. De muziek is een combinatie van jazz, hiphop en elektronische muziek waarbij de groep zich laat inspireren door artiesten als Alfa Mist en Robert Glasper. Zelf omschrijft Brintex Collective de muziek als ‘UK influenced jazz’ met een kwinkslag naar de rijke Britse scene van dit moment. Het collectief maakte afgelopen jaren indruk tijdens festivals als North Sea Jazz, Tweetakt en Motel Mozaïque. Inmiddels verschenen de singles Anthem en After Twelve en werd Brintex Collective door Sublime FM genomineerd voor de Sublime Dutch Jazz Award 2022.

 

Bezetting

Christopher Rijckaert (drums), Joop de Graaf (bas), Tommy van Leuken (gitaar), Brenn Luiten (toetsen), Fanni Zahar (fluit)

Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award 2023

Joop de Graaf van het Conservatorium Amsterdam won vanavond de Conservatorium Talent Award 2023. De basgitarist liet in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch vijf andere finalisten achter zich. Ook de Mingus compositieprijs werd uitgereikt aan Joop de Graaf. De finalisten werden beoordeeld op