British Jazz Night – Chelsea Carmichael Quartet (UK)

Het bloeit en broeit in de creatieve Engelse jazzscene waar jonge muzikanten jazz de 21ste eeuw in hebben getrokken en muziek met het hoofd en vooral het hart maken. Tijdens de British Jazz Night van Jazz in Duketown op de Markt hoor je op zaterdagavond twee van die verrassende muzikanten: Chelsea Carmichael en later op de avond Theon Cross.

Saxofoniste Chelsea Carmichael stond al op het podium met SEED Ensemble, Joe-Armon Jones, Jools Holland’s Rhythm and Blues Orchestra en Theon Cross. Vorig jaar stapte ze vol in het spotlicht met haar eigen debuutalbum ‘The River Doesn’t like Strangers’, een even soulval als spiritueel album waarop Carmichael haar liefde voor de jazz combineert met haar Jamaicaanse roots. Soms donker en onheilspellend, dan weer luchtig en groovend, ofwel de Londense jazzscene op z’n best.

Bezetting
Chelsea Carmichael (saxofoon), rest of the line-up tba

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in