Ella Zirina Trio

Ella Zirina is een jazzgitarist, componist en bandleider uit Letland, met een passie voor de verschillende klankkleuren van haar instrument. Haar composities zijn opgebouwd uit melodische improvisaties, wat resulteert in een prachtige klankomgeving. Met haar trio verweeft ze geluiden en texturen van de gitaar, bas en drums tot een kleurrijk kunstwerk waarbij het melodische en harmonische resultaat inspiratie haalt uit de jazztraditie en zich richt op het verkennen van originele composities. Ella Zirina studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en deelde sindsdien het podium met onder andere Ben van Gelder, Jesse van Ruller en Sun-Mi Hong. 

Een verbluffend debuut..Zirina gaat een gouden toekomst tegemoet’, aldus Jazzenzo over het recent verschenen album Intertwined van Ella Zirina.

Bezetting
Ella Zirina (gitaar), William Barrett (bas), David Puime (drums)

Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award 2023

Joop de Graaf van het Conservatorium Amsterdam won vanavond de Conservatorium Talent Award 2023. De basgitarist liet in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch vijf andere finalisten achter zich. Ook de Mingus compositieprijs werd uitgereikt aan Joop de Graaf. De finalisten werden beoordeeld op