Estrella Acosta & Esquina 25

Een concert dat de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland in de schijnwerpers zet, die in de loop der jaren zoveel geweldige nummers hebben geschreven, de koninginnen van de música guajira. In de jaren ’40 en ’50 maakten vrouwen in Cuba vaak de meest geliefde muziek op de ‘nieuwe media’, de live radiouitzendingen en de opkomende televisie. Veel van die nummers, met wortels in Zuid-Spanje en Afrika, hadden onmiddellijk succes in heel Latijns-Amerika. Tijdens dit ‘Cuban Country Queens’ concert brengt de Cubaanse zangeres Estrella Acosta met haar band Esquina 25 haar eigen frisse kijken op deze pakkende hits. De muzikanten komen uit verschillende landen: Cuba, Venezuela, Uruguay, Duitsland en Nederland. ‘De zang van Estrella is helder en onopgesmukt, de koortjes klinken puntig en in de arrangementen zit genoeg ruimte om de musici te laten schitteren’, aldus NRC Handelsblad.

 

Bezetting
Estrella Acosta (zang) Marc Bischoff (piano), Efraim Trujillo (saxofoon), Samuel Ruiz (contrabas), Enrique Firpi (drums), Gerardo Rosales (percussie)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in