Gallowstreet & Pynarello

De blazers van Gallowstreet en de strijkers van Pynarello lieten in 2019 het Amsterdamse Concertgebouw op zijn grondvesten schudden met dampende, symfonische dansmuziek. De twee jonge bands bleken een muzikale Tindermatch van jewelste, dus een vervolg kon niet uitblijven. De 23 muzikanten van Gallowstreet en Pynarello delen hetzelfde muzikale DNA en brengen hun samenwerking vol voelbare energie tot wasdom. Het resultaat is een wervelwind van neo-brass en strijkers, waarbij stilzitten geen optie is.

De strijkers van Pynarello gaan als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan volgens het collectief anders: avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Pynarello is een rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment. Gallowstreet is een ‘hard-hitting’ brassband. De groep liet eerder al een verpletterende indruk achter op Jazz in Duketown. De ‘second line’ brass traditie uit New Orleans gaat in de blender met hiphop en dance, gespeeld met een punkmentaliteit.

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in