Guy Salamon Group

De uit Israël afkomstige drummer en componist Guy Salamon geldt als een eigenzinnige, humorvolle en hoogst originele muzikale geest. Met zijn 7-koppige Guy Salamon Group bracht hij de zeer goed ontvangen albums Unfollow the Leader en  Creatures! Creatures!. Albums vol zelfgeschreven composities en een crossover van verschillende stijlen. De groep doet bij vlagen denken aan bands als Willem Breuker Kollektief en Charlie Hadens Music Liberation Orchestra, maar integreert tegelijkertijd invloeden van Charles Mingus en Frank Zappa alsook folkmuziek uit de Balkan en Israël. Onder anderen gitarist Teis Semey, trompet Alistair Payne en pianist Xavi Torres maken deel uit van de groep.

Bezetting
Alistair Payne (trumpet), José Soares (altsaxofoon), Lucas Martinez (tenorsaxofoon), Teis Semey (gitaar), Xavi Torres (piano), William Barrett (contrabas), Guy Salamon (drums)

s.

Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award 2023

Joop de Graaf van het Conservatorium Amsterdam won vanavond de Conservatorium Talent Award 2023. De basgitarist liet in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch vijf andere finalisten achter zich. Ook de Mingus compositieprijs werd uitgereikt aan Joop de Graaf. De finalisten werden beoordeeld op