LILJA ft Sanne Rambags

Bandleider en gitarist Oddrun Lilja werd in een Noors dagblad omschreven als ‘een rijzende ster in de Noorse jazz hemel’. Als gitarist maakt ze deel uit van prominente groepen als Frode Haltli’s Avant Folk en Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz. In 2020 verscheen haar debuutalbum Marble, gevolgd door Mirage dat dit jaar uitkwam met gastrollen voor pianist Bugge Wesseltoft en zangeres Beady Belle. Op Jazz in Duketown brengt ze nummers van met name haar gloednieuwe album Marble. In haar muziek hoor je invloeden uit de Noorse jazz, pop en Scandinavische folk, maar ook invloeden uit andere werelddelen. Zo laat Bafana Nhlapo prachtige Afrikaanse klanken integreren in de muziek van LILJA. Tevens is er een hoofdrol weggelegd voor de Brabantse zangeres Sanne Rambags, eerder nog winnaar van de Conservatorium Talent Award van Jazz in Duketown. Een zeer bijzondere groep die nog nauwelijks te horen was in Nederland.

Bezetting

Oddrun Lilja Jonsdottir (gitaar, zang), Sanne Rambags (zang), Bafana Nhlapo (zang, percussie), Jo Skaansar (bas), Erik Nylander (drums)

Zonnig Jazz in Duketown trekt ruim 125.000 bezoekers 

Traditiegetrouw veranderde Den Bosch tijdens het Pinksterweekend in Duketown. Tijdens de 49e editie van Jazz in Duketown werd de stad overgenomen door charismatische zangers, steengoede jazz trio’s en geweldige live-sensaties. De binnenstad werd overspoeld door explosieve drums, scheurende