Lucy Woodward & Henry Hey ‘The Guests’ (US)

Twee New Yorkse top musici vieren hun lange samenwerking met bijzondere songs. Lucy Woodward en Henry Hey werken al 25 jaar samen in verschillende projecten en presenteerden zich eerder als duo onder de naam ‘The Guests’. Maar wie zijn dan ‘de gasten?’ Misschien zijn het deze twee top musici, of juist alle songwriters en iconische artiesten waar dit duo hun materiaal vandaan haalt.

Met een diepe waardering voor de erfenis van geweldige songs en grooves nemen zangeres Lucy Woodward – onder meer bekend van haar samenwerking met Snarky Puppy en gitarist Charlie Hunter – en toetsenist Henry Hey –  bekend van bands als Rudder en Forq en samenwerkingen met David Bowie, Rod Stewart en George Michael – je mee in een energieke en intense reis. Ze geven een nieuwe draai aan klassieke songs uit de diepe bron van songwriters zoals John Lennon, Nina Simone en anderen. Ook staan er eigen songs die ze door de jaren heen hebben geschreven op het programma Ze worden begeleid door de Nederlandse ritmetandem Mark Haanstra op bas en Marc Schenk op drums.

Bezetting
Lucy Woodward (zang), Henry Hey (toetsen), Mark Haanstra (bas), Marc Schenk (drums)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in