Montis, Goudsmit & Directie

De heren Frank Montis (Hammond), Anton Goudsmit (gitaar) en Cyril Directie (drums) delen een voorliefde. Namelijk die voor groovende souljazz gespeeld met een overdosis aan energie. Geen muzikale subtiliteiten of wonderschone klanken, maar onweerstaanbaar knallen is het motto van dit all-star trio:  rauw, opzwepend en dansbaar.

Anton Goudsmit geldt als een van de meest aansprekende gitaristen van het land als het gaat om jazz en elke noot die hij speelt klinkt alsof het zijn laatste zou kunnen zijn. Als toetsenist op zijn Hammond B3 is Frank Montis bekend van zijn eigen band DelMontis. Ook maakte hij deel uit van Gare du Nord. En dan is er nog Cyril Directie. Hij deelde in het verleden regelmatig het podium met namen als Kane, New Cool Collective en The Postmen.

Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award 2023

Joop de Graaf van het Conservatorium Amsterdam won vanavond de Conservatorium Talent Award 2023. De basgitarist liet in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch vijf andere finalisten achter zich. Ook de Mingus compositieprijs werd uitgereikt aan Joop de Graaf. De finalisten werden beoordeeld op