Nils Fischer & Timbazo

Het wordt een hete zondagavond tijdens Jazz in Duketown. Het elfkoppige collectief Timbazo maakt een kolkende mix van jazz met salsa en Cubaanse timba. Hun debuutalbum leverde direct een selectie voor de Latin Grammy op en kreeg enthousiaste reacties uit Colombia, Mexico, de VS en Nederland. Timbazo verenigt de intensiteit van de Cubaanse timba met jazz en ‘salsa dura’. De bandleden zijn afkomstig uit Cuba, Venezuela, Nederland, VS, Puerto Rico, Duitsland en Venezuela.  Meesterpercussionist Nils Fischer koos een topbezetting met geweldige salsa-zangers en een spetterende blazerssectie. Timbazo’s eerste album¡Gracias Joe Cuba! werd gekozen tot beste salsa-album van het jaar door de internationale pers. ‘Met een hopelijk broeierige zomer op komst is dit verreweg de meest gevarieerde en beste Latijnse dansplaat van het moment’, aldus Oor.

Bezetting
Nils Fischer (congas), Daniel Montejo (zang), Yurixán Sigarate Gerald (zang), Marc Bischoff (piano), Samuel Ruiz (bas), Leonid Muñoz (drums, timbales), Danny Rombout (bongos), David Rothschild (trombone), Frans Cornelissen (trombone), Loet van der Lee (trompet), Joe Rivera (trompet)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in