Peter Somuah Group

Trompettist Peter Somuah is afkomstig uit Accra, Ghana en gevestigd in Rotterdam. Hij ontwikkelde zijn warme, melancholische geluid door eindeloos te luisteren naar zijn helden Miles Davis en Roy Hargrove. In zijn dansbare grooves hoor je sporen terug van jazz, funk en elektronische muziek, maar ook West-Afrikaanse stijlen en traditionele Ghanese ritmes.

Recentelijk won Peter Somuah een Edison Jazz Award voor zijn debuutalbum Outer Space. De jury van de Edison Awards spreekt van een ‘meesterwerk’: ‘Met zijn door hemzelf geschreven album neemt hij de luisteraar mee naar een muzikale kosmos waar buiten de lijnen wordt gekleurd en grenzen worden opgerekt. Hij weet het nieuwe met het al bestaande te verbinden en creëert zo zijn eigen sound.’ Het nieuwste album van Peter Somuah Group zal verschijnen op het Duitse label ACT.

Bezetting
Peter Somuah (trompet, Jesse Schilderink (saxofoon), Anton de Bruin (toetsen), Marijn van der Ven (bas), Jens Meijer (drums), Danny Rombout (percussie)

Zonnig Jazz in Duketown trekt ruim 125.000 bezoekers 

Traditiegetrouw veranderde Den Bosch tijdens het Pinksterweekend in Duketown. Tijdens de 49e editie van Jazz in Duketown werd de stad overgenomen door charismatische zangers, steengoede jazz trio’s en geweldige live-sensaties. De binnenstad werd overspoeld door explosieve drums, scheurende