Peter Somuah Group

Trompettist Peter Somuah is afkomstig uit Accra, Ghana en gevestigd in Rotterdam. Hij ontwikkelde zijn warme, melancholische geluid door eindeloos te luisteren naar zijn helden Miles Davis en Roy Hargrove. In zijn dansbare grooves hoor je sporen terug van jazz, funk en elektronische muziek, maar ook West-Afrikaanse stijlen en traditionele Ghanese ritmes.

Recentelijk won Peter Somuah een Edison Jazz Award voor zijn debuutalbum Outer Space. De jury van de Edison Awards spreekt van een ‘meesterwerk’: ‘Met zijn door hemzelf geschreven album neemt hij de luisteraar mee naar een muzikale kosmos waar buiten de lijnen wordt gekleurd en grenzen worden opgerekt. Hij weet het nieuwe met het al bestaande te verbinden en creëert zo zijn eigen sound.’ Het nieuwste album van Peter Somuah Group zal verschijnen op het Duitse label ACT.

Bezetting
Peter Somuah (trompet, Jesse Schilderink (saxofoon), Anton de Bruin (toetsen), Marijn van der Ven (bas), Jens Meijer (drums), Danny Rombout (percussie)

Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award 2023

Joop de Graaf van het Conservatorium Amsterdam won vanavond de Conservatorium Talent Award 2023. De basgitarist liet in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch vijf andere finalisten achter zich. Ook de Mingus compositieprijs werd uitgereikt aan Joop de Graaf. De finalisten werden beoordeeld op