Philip Lassiter

Met de Amerikaanse trompettist Philip Lassiter komt Jazz in Duketown 2023 met een enorme funkknal tot een einde op de Parade. Prince wees hem aan als leider en arrangeur van zijn New Power Generation blazerssectie. Maar niet alleen Prince maakte gebruik van zijn diensten. Van Ariana Grande en Jill Scott tot Al Jarreau en van The Isley Brothers tot Queen Latifah; Philip Lassiter is volgens veel artiesten dé man die je inhuurt voor funky en soulvolle trompetpartijen en blaasarrangementen. Lassiter heeft zijn roots in de Texas funk, Alabama gospel, New Orleans jazz en Nashville soul en stond wereldwijd op de grootste festivals. Ook trad hij op in de tv-shows van Arsenio Hall en Jimmy Fallon. Met zijn zeskoppige funkband komt hij naar Jazz in Duketown voor een energieke liveshow die de Parade zal laten trillen tot in de late uren.

Bezetting:

Philip Lassiter (trompet, zang, toetsen), Josje Rojer (zang), Niek De Bruijn (drum), Glenn Gaddum (bas), Richie Reichgelt (gitaar), Mattijs Geerts (toetsen).

Zonnig Jazz in Duketown trekt ruim 125.000 bezoekers 

Traditiegetrouw veranderde Den Bosch tijdens het Pinksterweekend in Duketown. Tijdens de 49e editie van Jazz in Duketown werd de stad overgenomen door charismatische zangers, steengoede jazz trio’s en geweldige live-sensaties. De binnenstad werd overspoeld door explosieve drums, scheurende