Ronald Snijders Quintet

De van oorsprong Surinaams fluitist Ronald Snijders verhuisde in 1970 naar Nederland en geldt intussen als een grote muzikale vernieuwer. Met een ongebreidelde energie en enorm speelplezier mixt hij zijn Surinaamse roots (onder meer kaseko- en kawinamuziek) met jazz, funk en pop, wat een onweerstaanbaar swingend geheel oplevert. Met meer dan 50 lp’s en cd’s op zijn naam, optredens op verschillende North Sea Jazz-edities en sinds 2022 de prestigieuze Boy Edgar Prijs op zijn schoorsteenmantel, is Snijders uitgegroeid tot een uniek boegbeeld van de Nederlandse (jazz)muziek. Of zoals de fameuze Amerikaanse pianist Chick Coreat het verwoordde: ‘A great flautist and an excellent composer’.

Bezetting

Ronald Snijders (fluit), Franklin Caesar (saxofoon), Robby Alberga (gitaar), Randy Winterdal (bas), Watler Muringen (drums), Giovanni Essed (percussie)

 

Zonnig Jazz in Duketown trekt ruim 125.000 bezoekers 

Traditiegetrouw veranderde Den Bosch tijdens het Pinksterweekend in Duketown. Tijdens de 49e editie van Jazz in Duketown werd de stad overgenomen door charismatische zangers, steengoede jazz trio’s en geweldige live-sensaties. De binnenstad werd overspoeld door explosieve drums, scheurende