Ronald Snijders Quintet

De van oorsprong Surinaams fluitist Ronald Snijders verhuisde in 1970 naar Nederland en geldt intussen als een grote muzikale vernieuwer. Met een ongebreidelde energie en enorm speelplezier mixt hij zijn Surinaamse roots (onder meer kaseko- en kawinamuziek) met jazz, funk en pop, wat een onweerstaanbaar swingend geheel oplevert. Met meer dan 50 lp’s en cd’s op zijn naam, optredens op verschillende North Sea Jazz-edities en sinds 2022 de prestigieuze Boy Edgar Prijs op zijn schoorsteenmantel, is Snijders uitgegroeid tot een uniek boegbeeld van de Nederlandse (jazz)muziek. Of zoals de fameuze Amerikaanse pianist Chick Coreat het verwoordde: ‘A great flautist and an excellent composer’.

Bezetting

Ronald Snijders (fluit), Franklin Caesar (saxofoon), Robby Alberga (gitaar), Randy Winterdal (bas), Watler Muringen (drums), Giovanni Essed (percussie)

 

Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award 2023

Joop de Graaf van het Conservatorium Amsterdam won vanavond de Conservatorium Talent Award 2023. De basgitarist liet in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch vijf andere finalisten achter zich. Ook de Mingus compositieprijs werd uitgereikt aan Joop de Graaf. De finalisten werden beoordeeld op