Suzan Veneman Sextet

‘Next generation jazz trompettist’ Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land met haar soulvolle en energieke spel. Na haar studie te hebben afgerond in de VS is Suzan weer op Nederlandse bodem, waar ze haar talenten veelzijdig laat horen als trompettiste en tevens als veelbelovend componist en arrangeur. Op haar debuutalbum ‘Migrations of the Mind’ omschrijft Suzan de periode die ze doormaakte na haar MS diagnose. In de 3-delige suite worden de verschillende emoties in muziek uitgebeeld en neemt het sextet je mee op een reis die uitmondt in nieuw gevonden inspiratie.

Ondanks het weemoedige onderwerp laat de muziek op het album een hoopvolle en positieve indruk achter. Suzan’s composities zitten vol warme harmonieën, prachtig verweven melodieën en vurige energie. De krachtige samenklank van trompet, tenorsax en trombone wordt begeleid door een dynamische ritmesectie. Er wordt met overgave muziek gemaakt en er is veel ruimte voor interactie, die zorgt voor speelse en verrassende wendingen. Het is een serieus eerbetoon aan de jazztraditie, in al zijn verscheidenheid.

Bezetting
Suzan Veneman (trompet), Joao Driessen (saxofoon), Vincent Veneman (trombone), Timothy Banchet (piano), Tijs Klaassen (bas), Touter Kühne (drums)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in