Sven Hammond plays Monk

Voor menig jazzliefhebber geldt de eigenzinnige pianist en componist Theloious Monk als een van de allergrootste jazzmuzikanten aller tijden. Zo ook voor Sven ‘Hammond’ Figee. En dus verscheen recent het album Sphere waarop Sven Hammond Soul een eigen draai geeft aan de nog steeds onweerstaanbare composities van Monk.

‘Het was in café de Pater (what’s in a name?) in Den Haag dat ik voor het eerst de muziek van Thelonious Monk speelde, samen met de andere ‘jazz cats’ van mijn generatie’, aldus Sven Hammond. ‘Toen werd het zaadje gepland voor deze lang gekoesterde wens: een album gewijd aan de muziek van Monk. Maar ik wilde meer: een samenwerking zoeken met de jonge talenten uit de hiphop- en soulhoek van nu. Omdat Monk’s muziek tijdloos is. Omdat het zich leent voor samensmelting met andere genres. Omdat het vele musici voor en na mij heeft geïnspireerd en omdat ik hoop er een nieuwe, jonge generatie muziek liefhebbers mee te bereiken en inspireren. De Pater leeft voort!”

De Nederlandse toetsenist Sven Figee is met zijn band Sven Hammond al bijna vijftien jaar een begrip op de Nederlandse podia met de stomende, ronkende en bedwelmend hammondorgelsound van bandleider Sven Figee als grote aanjager. Sphere, een ode aan Thelonious Monk, is het zesde album van de band.

Ben er toch een beetje live in de zaal bij via de LED-wall in de zaal!

Bram van de Glind wint CTA 2021

’s-HERTOGENBOSCH – 30 oktober 2021 - Vanavond vond in een uitverkocht Podium Azijnfabriek in Den Bosch de Conservatorium Talent Award (CTA) plaats. Na zeven geweldige optredens van de finalisten en het gerenommeerde Jazz Orchestra of the Concertgebouw overhandigde de jury de felbegeerde