Teun Creemers Naamu

Naamu, oftewel ‘ja, ik luister’, is de nieuwe band van bassist Teun Creemers. Na met muzikanten als Harouna Samake en Sékou Kouyate te hebben gespeeld, voelde hij de drive om zich verder te verdiepen in de West-Afrikaanse muziek en al haar mogelijkheden. In combinatie met zijn eigen ervaringen in de Nederlandse jazzscene, creëerde Creemers – die we ook kennen van de band De Raad van Toezicht – wat voor hem voelde als de ideale Afro-groovejazz. Naamu bestaat uit een grote groep muzikanten uit Nederland die dezelfde interesse in Afrikaanse muziek delen. Onder meer saxofonist Mete Erker, gitarist Teis Semey en drummer Yoran Vroom maken deel uit van deze 8-koppige band waarin zowel Europese als Afrikaanse instrumenten worden bespeeld.

 

Bezetting
Miguel Boelens (saxfoon), Mete Erker (saxofoon, basklarinet), Teis Semey (gitaar), Jelle Roozenburg (gitaar), Teun Creemers (basgitaar, kamale n’goni) Yariv Vroom (percussie), Fantison Araby O’Bryan (mandinka percussie), Yoràn Vroom (drums)

Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award 2023

Joop de Graaf van het Conservatorium Amsterdam won vanavond de Conservatorium Talent Award 2023. De basgitarist liet in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch vijf andere finalisten achter zich. Ook de Mingus compositieprijs werd uitgereikt aan Joop de Graaf. De finalisten werden beoordeeld op