Nils Fischer & Timbazo

Het wordt een tropisch openingsconcert tijdens Jazz in Duketown. Het twaalfkoppige collectief Timbazo maakt een kolkende mix van jazz met salsa en Cubaanse timba. Hun debuutalbum leverde direct een selectie voor de Latin Grammy op en kreeg enthousiaste reacties uit Colombia, Mexico, de VS en Nederland. De bandleden zijn afkomstig uit Cuba, Nederland, VS, Puerto Rico, Duitsland en Venezuela. Meesterpercussionist Nils Fischer koos een topbezetting met geweldige salsa-zangers en een spetterende blazerssectie. Timbazo’s eerste album¡Gracias Joe Cuba! werd gekozen tot beste salsa-album van het jaar door de internationale pers. ‘Met een hopelijk broeierige zomer op komst is dit verreweg de meest gevarieerde en beste Latijnse dansplaat van het moment’, aldus Oor.

Bezetting
Nils Fischer (congas), Fabian Nodarse ‘Huracán’ (zang), Daniel Montejo (zang), Yurixán Sigarate (zang), Marc Bischoff (piano), Samuel Ruiz (bas), Leonid Muñoz (drums, timbales), Pablo Martinez (trombone), Frans Cornelissen (trombone), Oscar Cordereo (trompet), Joe Rivera (trompet).

Joop de Graaf wint Conservatorium Talent Award 2023

Joop de Graaf van het Conservatorium Amsterdam won vanavond de Conservatorium Talent Award 2023. De basgitarist liet in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch vijf andere finalisten achter zich. Ook de Mingus compositieprijs werd uitgereikt aan Joop de Graaf. De finalisten werden beoordeeld op