Valvetronic Brassband

De nummers van Valvetronic Brassband zijn gebaseerd en geïnspireerd op EDM en hiphop: keihard dansen op muziek die wordt uitgevoerd door drums en heel veel blazers. Een snoeiharde en energieke show, waarbij er zonder uitzondering gedanst en gesprongen wordt. Dit twaalfkoppige monster stond al op North Sea Jazz, Oerol en Eurosonic Noorderslag en komt nu tijdens Jazz in Duketown de Parade uiterst onveilig maken. Pakkende riffs wisselen af met logge hiphop beats en knetterend sectiewerk. De jazzachtergrond van de meeste bandleden zorgt voor spetterende solo’s. ‘Dat er van de twaalf bandleden tien blazers zijn, in een range die varieert van sousafoon tot altsax en drie(!) trompettisten, draagt er aan bij dat het geluid van Before The Dawn zeer afwisselend, bijzonder trefzeker, en vooral overtuigend is. Het bezoeken van een liveshow strekt tot aanbeveling’, aldus tijdschrift Jazzism over het recent verschenen nieuwe album.

Bezetting
Lourens van der Zwaag, Bart van der List, Kris Kraanen (trompet), Gregor Sperzel, Nathan Surquin, Harry Chronis (trombones), Miguel Seoane, Paul Van de Calseijde, Aviv Noam (saxofoons), Tobias Herzog (soesafoon), Said Vroon (drums), Annick Sickinghe (percussie)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in