Y.O.P.E.

Y.O.P.E. is het beat-music project van bassist Joop de Graaf. In 2022 is de debuut EP uitgekomen ‘Lost But Here’ op het label Wicked Wax en momenteel werken ze aan het debuutalbum. Afgelopen 13 mei heeft Joop met Y.O.P.E. de Conservatory Talent en Composition award gewonnen.

“De visie van het project is om dansbare beat-music te maken waarbij de lijn vervaagt tussen club en live band. Het is een mix van dansbare elektronische muziek waarbij de improvisatie elementen meer liggen bij de basgitaar en drums in plaats van de gebruikelijke solo- instrumenten.”

Joop is begonnen met het schrijven van beats en composities in zijn slaapkamer, en nam deze mee naar de studio om met zijn vriend en collega/drummer Luis Possollo op te nemen. De twee kennen elkaar van de jazz-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam waar ze van af het 1ste jaar al met elkaar speelden. Later kwamen er steeds meer vrienden/collega’s bij om de EP volledig af te maken. De EP ‘Lost But Here’ is uitgekomen in juni 2022.

Zonnig Jazz in Duketown trekt ruim 125.000 bezoekers 

Traditiegetrouw veranderde Den Bosch tijdens het Pinksterweekend in Duketown. Tijdens de 49e editie van Jazz in Duketown werd de stad overgenomen door charismatische zangers, steengoede jazz trio’s en geweldige live-sensaties. De binnenstad werd overspoeld door explosieve drums, scheurende