Sanne Rambags winnaar Conservatorium Talent Award 2017

Sanne Rambags heeft de zesde editie van de Conservatorium Talent Award gewonnen. In de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch liet de studente zang van het conservatorium uit Tilburg acht mede-finalisten achter zich en won daarmee een geldprijs van 5000 euro. Ook mag zij maandag 5 juni a.s. tijdens Jazz in Duketown op optreden in de Willem Twee Concertzaal en wordt zij verder ondersteund in haar persoonlijke en muzikale ontwikkeling. Daarnaast heeft Late Summer Jazz Uden laten weten haar te willen boeken en wordt zij ook uitgenodigd als gaste bij een optreden van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. De Conservatorium Talent Award wordt hiermee een springplank voor de carrière van Sanne.

Volgens de vakjury is Sanne de terechte winnaar/winnares. “Sanne heeft een formidabele stembeheersing en ze varieert schijnbaar moeiteloos van ritmische spoken word naar ijle melodielijnen.”

De jury bestond uit Charlie Crooijmans (VPRO Vrije Geluiden), de bekende jazzmusicus Benjamin Herman, Frank van Berkel (programmeur), Martin Fondse (componist) en Coen de Jonge (Jazzrecensent). De muzikanten werden tijdens hun 25 minuten durende optreden beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie.

De Conservatorium Talent Award is een onderdeel van Jazz in Duketown, het gratis jazzfestival in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch dat van 2 t/m 5 juni plaatsvindt. Tijdens dit vierdaagse evenement komen jaarlijks 150.000 mensen naar de vele artiesten uit binnen- en buitenland.

Foto: Wim Roelsma

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in