professional diamond art kits site.

Conservatorium Talent Award

Zondag 22 mei 2022 vond in de Verkadefabriek in Den Bosch de Conservatorium Talent Award (CTA) plaats. Na zeven geweldige optredens van de finalisten en het gerenommeerde Jazz Orchestra of the Concertgebouw overhandigde de jury de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2022 aan Peter Willems. De Mingus prijs voor beste compositie ging naar Fenne Scholte.

Na twee aangepaste edities in 2020 en 2021 was er eindelijk weer ruimte voor CTA in de oorspronkelijke opzet. Tijdens het gratis te bezoeken dagprogramma speelde iedere finalist een zelfgeschreven compositie met eigen band voor publiek en de jury. ’s Avonds traden de kandidaten op met het befaamde Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Na een dag vol gezonde spanning verdwenen bij de finalisten op het podium de zenuwen als sneeuw voor de zon en genoten ze zichtbaar van hun optreden met het Jazz Orchestra. Mees Booden, Fenne Scholten, Maarten Combrink, Mark Schimmel, Sebastiaan Visser, Jim van de Klundert en Peter Willems bewezen in de Verkadefabriek nogmaals waarom zij genomineerd werden.

Jazz in Duketown Voorzitter Gaby Westelaken: “We zijn blij dat we vanuit Jazz in Duketown de talenten de afgelopen jaren konden blijven ondersteunen. De winnaars krijgen een mooi podium tijdens het festival dit jaar.”

De Conservatorium Talent Award ging naar Peter Willems. Juryvoorzitter Aad van Nieuwkerk: “De jury was enthousiast over de creativiteit en authenticiteit van deze kandidaat, de verschillende instrumentaties en het dynamisch benaderen van de bezetting.” Peter wint naast deze award een bedrag van €5000,- om te besteden aan talentontwikkeling en een optreden tijdens Jazz in Duketown 2022.

De Mingus prijs voor beste compositie werd gewonnen door Fenne Scholte. Jurylid Deborah Carter: “de compositie zat heel clever in elkaar, het is meteen heel pakkend. Prachtig hoe de stukken samenvallen met het eigen verhaal van deze artiest.” Fenne wint hiermee een geldbedrag van €1000,- voor het maken van een nieuwe compositie.

CTA wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Het Cultuurfonds stimuleert provinciaal bijzondere initiatieven en talent met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. “CTA is een competitie op hoog niveau met landelijke allure: de ideale springplank”, aldus Jan Speelman van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

22 mei 2022 Overdag (gratis)
11:30 - 12:00 Mees Booden
12:30 - 13:00 Fenne Scholte
13:30 - 14:00 Maarten Combrink
14:30 - 15:00 Mark Schimmel
15:30 - 16:00 Sebastiaan Visser
16:30 - 17:00 Jim van de Klundert
17:30 - 18:00 Peter Willems

Avond - 20:00 – 22:30
Elke kandidaat met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Prijsuiteiking.
De Verkadefabriek - Clubzaal Boschdijkstraat 45
5211 VD
's-Hertogenbosch.