professional diamond art kits site.

Jury

Aad van Nieuwkerk (voorzitter)

Werkzaam bij de VPRO sinds 1998, als programmamaker, presentator, publicist en eindredacteur van diverse radioprogramma’s. Lid Zenderredactie NPO Radio 4. Interviewer voor Parmando 24 Culture. Eigenaar TVS voice over. In vroeger tijden directeur van Paradox Tilburg, en van de Concertzender.

Aad van Nieuwkerk

Esther Van Hees

De Belgische zangeres Esther Van Hees (1991) is actief in verschillende projecten. Samen met basgitarist Reindert Kragt leidt ze het indie-jazz duo ‘Blue Sands’. Ze deelde het podium al met jazzhelden als Anton Goudsmit, Ben van Gelder, Kika Sprangers en Jef Neve. Naast het maken van nieuwe muziek met Blue Sands heeft Esther een grote liefde voor het Nederlandstalige luisterlied van de jaren 60 tot de jaren 90. Binnenkort komt haar tweede plaat ‘Droevig lied’ uit met haar trio met Jeroen van Vliet en Miguel Boelens. Daarnaast is ze vaste solist voor de Vlaamse theatershow rondom kleinkunstenaar Wim de Craene en toert ze met Spaanse jazztrompettist Natanael Ramos door Latijns Amerika, Spanje en de Canarische eilanden. Onlangs was Esther uitgenodigd als gast bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw om Nederlands jazz repertoire van componist Ruud Bos te zingen. Dit zette haar nieuwe project ‘Esther Van Hees door het stof’ in gang waarbij ze met o.a. Bert van den Brink muziek uit de Nederlandse archieven zal brengen, geselecteerd door producer/archivist Frank Jochemsen. Esther won de Conservatorium Talent Award in 2013.

Esther van Hees

Mischa Andriessen

Mischa Andriessen is dichter, schrijver en recensent. In 2008 debuteerde hij met de dichtbundel ‘Uitzien met D’, waarvoor hij de C. Buddingh’-prijs ontving. In 2012 volgde de bundel Huisverraad, die werd bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2014 werd hem hiervoor het Charlotte Köhler Stipendium toegekend.

Daarnaast verschenen de bundels ‘Dwalmgasten’, ‘Winterlaken’ en in juni 2021Het Drogsyndicaat’.

Andriessen schrijft over muziek (met name jazz en world), beeldende kunst en literatuur voor diverse kranten en tijdschriften als Trouw, Het Financieele Dagblad, Jazzism Klassieke Zaken en Jazz & Mo. Hij was eerder jurylid bij onder meer de Boy Edgarprijs, de Leidse Jazzprijs en de Keep an Eye on jazz-award.

Micha Andriessen

Martyna van Nieuwland

Martyna van Nieuwland (1981) is sinds oktober 2022 de nieuwe artistiek leider van Music Meeting. Martyna verdiende haar strepen in verscheidene rollen als oprichtster en programmeur van diverse jazz- en andere muziekfestivals in Polen. Na in zes verschillende landen gewoond te hebben, was het voor haar tijd om zich in Nederland te vestigen. Naast een liefde voor muziek heeft Martyna een fascinatie voor neonlichten, taal, literatuur en fotografie.

Martyna van Nieuwland

Damiano Pascarelli

Damiano Pascarelli is een veelzijdige en getalenteerde componist, arrangeur en dirigent die in 2019 de prestigieuze Rogier van Otterloo Award won. Hij heeft arrangementen geschreven voor concerten en opnameprojecten met artiesten zoals Lalah Hathaway, Kurt Elling, Jacob Collier, Dee Dee Bridgewater, George Benson, Chaka Khan, Lizz Wright, Take 6 en vele anderen. Pascarelli werkt regelmatig samen met het Metropole Orkest, het enige fulltime symfonische Pop/Jazz orkest ter wereld vandaag. Hij was een van de orkestrators betrokken bij het kritisch bejubelde Jacob Collier album “Djesse Vol. 1” (Decca), opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. Daarnaast werkt hij ook samen met vele andere wereldklasse orkesten zoals de WDR Big Band Keulen, het BBC Symphony Orchestra, het Jazzorchestra of the Concertgebouw, het Heritage Orchestra, de SWR Big Band Stuttgart en de Amsterdam Sinfonietta onder vele anderen.

Damiano Pascarelli

Pieter Hunfeld

Pieter is opgeleid als klassieke hoornist en heeft altijd een grote interesse gehad in jazz, pop en filmmuziek. Tijdens zijn studie speelde hij in het Jeugdorkest van de Europese Unie en daarna in vele orkesten door heel Nederland. Zijn opleiding genoot hij aan de academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Pieter houdt van zeer uiteenlopende soorten muziek. Hij is opgegroeid met de ‘old-school’ jazz, maar door zijn instrument ontwikkelde hij ook een liefde voor de grote romantische componisten zoals Strauss, Bruckner en Mahler. Daarnaast geniet hij van artiesten die hem verrassen met nieuwe muziek; dit is wat hij zo waardeert aan de projecten van het Metropole Orkest. In zijn vrije tijd kookt hij graag, knapt hij zijn oude camper op en trekt hij met zijn gezin de bossen in.

Pieter Hunfeld

Jan Menu

Saxofonist Jan Menu, geboren in 1962, is een vooraanstaande figuur in de jazzwereld sinds hij in 1989 het prestigieuze Loosdrecht Jazzconcours won en de Wessel Ilcken Prijs in ontvangst nam. Zijn spel werd destijds al geprezen om de melodische benadering, unieke frasering, harmonisch inzicht en een sterke muzikale persoonlijkheid; kenmerken die vandaag de dag nog steeds zijn speelstijl definiëren. Aanvankelijk focuste Menu zich voornamelijk op de tenorsaxofoon, maar in de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd in de baritonsaxofoon, waarop hij inmiddels wordt beschouwd als een leidende speler. Zijn benadering van de baritonsaxofoon, vaak gezien als een zwaar instrument, onderscheidt zich door een opmerkelijke lichtvoetigheid en melodieusheid, waarmee hij de conventionele verwachtingen van het instrument uitdaagt.

Jan Menu