professional diamond art kits site.

Onze Vrijwilligers

De Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn het hart van de Jazz in Duketown organisatie. Gedurende het jaar zijn circa 50 mensen actief in commissies en bestuur om het festival voor te bereiden. Tijdens het festival zorgen wel 160 enthousiaste vrijwilligers ervoor dat het de bezoekers, artiesten, pers en sponsors aan niets ontbreekt. Hun inspirerende verhalen en ervaringen lees je op deze pagina.

Wil je ook graag helpen? Ga naar Vrijwilliger worden en meld je aan.

Pieter van den Bosch (36)

Coördinator Bouwteam

“In het dagelijks leven ben ik onderhoudsmonteur bij een bedrijf uit Schijndel die automatten maakt. Een vriend van mijn vriendin, die al actief was binnen Jazz in Duketown, benaderde mij voor het bouwteam. Hij dacht dat het echt iets voor mij zou zijn. Hij had gelijk, want inmiddels ben ik al 5 jaar actief voor het festival.

Ik ben coördinator van het bouwteam. Wij zorgen samen voor de aankleding van het festivalterrein en bijvoorbeeld het plaatsen van infozuilen, de barombouwen het hangen van lampjes. Als coördinator krijg ik steeds meer skills in het leidinggeven, omdat er 6 vaste en 5 extra vrijwilligers tijdens het festival in het bouwteam zitten. Ik vind het een uitdaging en een mooie kans om deze ervaring op te doen.

Ik krijg veel vrijheid voor het bedenken van nieuwe ideeën. Het is een creatieve uitdaging om de stad voor bijna een week aan te mogen kleden. Het voelt alsof ik de stad een week voor mijzelf heb. Ik krijg ook complimenten van bezoekers over de aankleding, bijvoorbeeld over de lichtbakken. Mensen vinden dit nog steeds een handig instrument voor de planning.

Als een potentiele vrijwilliger een uitdaging zoekt is er bij Jazz in Duketown altijd een leuke functie te krijgen. En het is een hele gezellige club!”

Philip Hermsen (39)

Lid communicatiecommissie

“Vrienden van mij waren al actief binnen Jazz in Duketown. Ik kwam al jaren op het festival en wilde het eens van de andere kant bekijken. Vorig jaar ben ik begonnen als allround vrijwilliger. Ontzettend afwisselend, van toegangscontrole bij de poort tot artiestenbegeleider.

Nu ben ik als lid van de Communicatiecommissie bezig met de coördinatie van het programmaboekje en werving van Vrienden. Het is leuk om zoveel mogelijk mensen zo enthousiast te maken voor Jazz in Duketown zodat ze Vriend worden. We hebben een mooi pakket voor Vrienden. Het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers die tijdens het festival Vrienden werven ook goed beslagen ten ijs komen.

Het is een warme familie. Iedereen is aardig en wil er een succes van maken. En er is veel ruimte voor lol. Samen tussen de bedrijven door ook even naar winnende race van Max Verstappen in Barcelona kijken bijvoorbeeld.

Het afgelopen jaar heb ik veel leuke nieuwe mensen ontmoet. Daarnaast leer ik veel over communicatie en wat er komt kijken bij het opzetten van een groot festival. Ik kan het iedereen aanraden om vrijwilliger te worden bij Jazz in Duketown. Dus niet aarzelen, gewoon doen!”

Bert Boeren (54)

Lid Muziekcommissie (Conservatorium Talent Award)

“Als kind was ik geobsedeerd door een trombonist die ik zag en toen dacht ik: daar wil ik ook staan. Inmiddels ben ik uitvoerend musicus, docent en programmeur. Overal waar ze een trombone nodig hebben in de lichte muziek kan ik ingezet worden.

Toen Jazz in Duketown in 2009 op zoek was naar een nieuwe programmeur hebben ze mij gevraagd. Ik wilde toch al iets doen voor de stad en de kennis die ik de afgelopen 35 jaar heb opgedaan als jazzmuzikant wilde ik graag delen. Aangezien ik hoofddocent ben bij het Conservatorium in Amsterdam en Codarts in Rotterdam vind ik het leuk om met talent te werken.

Zo ben ik 6 jaar geleden met de Conservatorium Talent Award begonnen. Ik verzorg de contacten met conservatoria, werf finalisten en stel de jury samen. Ik ben blij dat het idee is verwezenlijkt. Het is leuk om met jong talent te werken, kennis door te geven en hen de mogelijkheid te geven een carrière op te bouwen.

Ik ben als programmeur ‘ontgroend’. Er moest een grote artiest komen uit Duitsland, maar ik kreeg door dat de artiest vast zat door een treinvertraging en niet op kon treden. Ik maakte mij zorgen en wilde bellen. Toen hebben ze maar snel gezegd dat het een ontgroeningsgrap was.

Ik kan iedereen aanraden om vrijwilliger te worden en te ontdekken hoe leuk het is om iets cultureels op nationaal niveau neer te zetten. Je doet ook echt iets voor de stad. Dat is niet vanzelfsprekend.”

 

Ruud van Osch (37)

Horecacommissie

“Ik ben voornamelijk contactpersoon voor alle horeca in de binnenstad. We spreken met ze af wat we tijdens het festival allemaal gaan neerzetten. Het is een uitdaging om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, zowel in de horeca als het festival.

Ik zit ook in het productieteam; wij zijn verantwoordelijk voor de uitwerking van het hele festival.

Na 20 jaar horecawerk had ik Jazz in Duketown altijd meegemaakt van de andere kant. Ik ben begonnen als stagemanager in 2012 en werd daarna commissielid.

Jazz in Duketown is een festival dat echt behouden moet worden, ik vind het mooi om daar mijn steentje aan bij te dragen en iets terug te doen voor de stad.

Er is een gezellige sfeer onder de vrijwilligers, vooral bij de borrels door het jaar heen. Mocht je twijfelen, kom gerust een dagje meedraaien, de sfeer proeven en kijken waar je interesses liggen. Iedereen is welkom!”

Listy Groenland-Pasaribu (44 jaar)

Allround Vrijwilliger

“Als allround vrijwilliger ben ik overal inzetbaar. Van artiestenbegeleider tot enquêtes afnemen en van Vrienden van Jazz werven tot merchandiseverkoop & collecteren. Ook bij de afbouw help ik graag mee waar ik kan.

Ik ben met jazz opgegroeid en daar genieten we nog steeds van. Met mijn vader ben ik altijd naar Jazz in Duketown geweest. Mijn opa was een musicus en componist in Indonesië en speelde piano, viool en cello. Mijn vader en zijn broers bespelen instrumenten. Ikzelf kan orgel spelen. Ook mijn zusjes en broertjes bespelen piano, saxofoon, orgel en gitaar. Een muzikale familie dus.

In het dagelijks leven ben ik secretaresse en OR-lid bij Baril Coatings in ’s-Hertogenbosch. Ik geniet het meest van het contact met de bezoekers en andere vrijwilligers bij Jazz in Duketown, de saamhorigheid, gezelligheid en liefde voor muziek.

Ik heb de afgelopen twee jaar veel mensen ontmoet en we gaan er samen voor om iedereen enthousiast te krijgen. De commissies werken op de achtergrond heel hard om een mooi evenement neer te zetten. Zonder vrijwilligers gaat het niet!”

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in