professional diamond art kits site.

Conservatorium Talent Award

De Wedstrijd

De Conservatorium Talent Award is in het leven geroepen om het talent op de Nederlandse conservatoria (letterlijk) een podium te geven. Winnaars van de prestigieuze prijs mogen naast de eer en een flink geldbedrag ook rekenen op een plek in de programmering van Jazz in Duketown.

Drie onderdelen:

Sinds 2024 bestaat de wedstrijd uit 3 onderdelen:

  1. Conservatorium Talent Award
    De prijs voor de meest getalenteerde afstuderende conservatorium talent van dat jaar.
  2. Mingus Compositie prijs
    De prijs voor de beste compositie uit het afstudeerwerk van de talenten.
  3. Ruud Bos Arrangeurs Challenge
    De composities van de talenten worden door eveneens talentvolle arrangeurs bewerkt zodat zij in big band formatie kunnen worden vertolkt.

Selectie Talenten

De conservatoria in Nederland, die Jazz onderwijzen(Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Utrecht), nomineren jaarlijks hun beste afstudeerder om deel te nemen aan de wedstrijd.

Selectie Arrangeurs

De 8 arrangeurs worden geselecteerd op basis van inschrijfdatum, uit een open inschrijving.

Verloop Wedstrijd

Beginnend vroeg in de ochtend tot het einde van de middag spelen alle talenten met hun eigen bands 25 minuten uit hun afstudeerwerk. Hierin zit de ook de compositie die mee dingt naar de Mingus prijs. In de avond zullen zij het werk wederom spelen, maar dan met een bekend Jazz Orchestra. Voor 2024 is dit het Paradox Jazz Orchestra.

Jurering

Een vakjury beoordeelt de talenten op basis van de volgende criteria: speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie.
De jury wordt met zorg samengesteld en er wordt naar gestreeft om een jury samen te stellen zonder (recente) banden met de deelnemende conservatoria.

Culturele Partners

Een wedstrijd zoals deze is niet mogelijk zonder steun. Graag stellen wij onze culturele partners aan u voor.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in

Typhoon Bg