Mo van der Does

Saxofoon

Altsaxofonist Mo van der Does (1997) is een opkomend talent binnen de Nederlandse jazzscene. Hij wordt geroemd om zijn improvisatie, klank en lyriek. Hij studeerde bij gerenommeerde musici als Simon Rigter, Jasper Blom, Ferdinand Povel en Ben van Gelder. Met groepen als het Mo van der Does Quartet, IKODO, Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, het National Youth Jazz Orchestra en All Ellington speelde Mo concerten in 7 verschillende landen en op podia als het BIMhuis, North Sea Jazz Festival, Grachtenfestival , het Koninklijk Concertgebouw, Transition Festival, Lantarenvenster, Tivoli Vredenburg en nog veel meer.

In 2014 won Mo de eerste prijs en de laureaat juryprijs van het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours, in 2017 de publieksprijs van de Leidse Jazz Award, in 2018 de Expression of Art award en in 2019 de Conservatorium Talent Award.

Hij trad op als gastsolist met orkesten als het Millennium Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw featuring Dr. Lonnie Smith, dat plaatsvond op het North Sea Jazz Festival 2016. Hij deelde het podium met enkele van Nederlands beste musici zoals Benjamin Herman, Anton Goudsmit, Wilbert de Joode en Reinier Baas. November 2018 nam het Mo van der Does Quartet hun debuutalbum op met uitsluitend eigen composities, dat werd uitgebracht op Fattoria Musica records.

Bekijk hier eerdere optredens van Mo van der Does