Maarten Hogenhuis

Altsax

Maarten Hogenhuis (1986) is een van Nederlands toonaangevende jonge saxofonisten. Hij is lid van de opzwepende powerjazzgroep BRUUT!, de tweedrummerband Krupa & The Genes en leidt het Maarten Hogenhuis Trio. Hij was ook lid van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (onder leiding van Reinier Baas) en is een veelgevraagd sideman, wat resulteerde in de samenwerking met een grote verscheidenheid aan internationale artiesten. In 2013 won Maarten met zijn trio (Best Soloist & Best Band) de prestigieuze Keep an Eye International Jazz Award.

 

In 2014 ontving hij de Laren Singer Jazz Award en de Conservatorium Talent Award. Na de release van zijn debuutalbum 4/3 in 2014, bracht hij in januari 2017 als bandleider zijn langverwachte tweede album ‘mimicry’ uit. Op 1 mei 2019 kwam zijn derde album Rise & Fall uit, dat zeer goed werd ontvangen. door de Nederlandse pers.

In 2019 werd Maarten geselecteerd voor de prestigieuze North Sea Jazz Festival Composition Assignment. Hij schreef 10 composities voor een nieuwe band met Bruno Calvo, Mete Erker, Joris Roelofs, Phil Donkin & Mark Schilders. De jury koos voor Maarten omdat “hij indruk op hen maakte met zijn geweldige melodische lijnen. (…) Hij kan met weinig middelen aangrijpende muziek componeren (…)” Deze muziek kwam in november 2019 digitaal uit.

 

 

Bekijk hier eerdere optredens van Maarten Hogenhuis