Conservatorium Talent Award 2018

Conservatorium studenten strijden om felbegeerde award in Verkadefabriek

Acht veelbelovende conservatoriumstudenten strijden op zaterdag 28 april van 11:00 uur tot 18:00 uur in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch om de felbegeerde Conservatorium Talent Award (CTA). Het is de zevende editie van dit unieke en hoog aangeschreven evenement, onderdeel van het programma van Jazz in Duketown, dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan afstuderende jazzmuzikanten. Net als vorig jaar vindt dit evenement niet tijdens Jazz in Duketown maar drie weken voorafgaand aan het festival plaats. De optredens van de studenten zijn overdag gratis te bezoeken.

Finalisten
De acht finalisten zijn:  gitarist Prashant Samlal van Conservatorium van Utrecht, Hiske Oosterwijk die binnenkort afstudeert in de richting ‘zang’ aan het Conservatorium in Groningen, student trompet aan het Conservatorium in Rotterdam Daniel Clason, Nathalie Schaap studeert zang en contrabas aan het Conservatorium in Zwolle, Erik Verberne wordt opgeleid als gitarist in Tilburg, Wouter Kühne studeert af op drums aan het Conservatorium in Amsterdam, gitarist Tommie Sjef Koenen van het Conservatorium in Arnhem en saxofonist Luka van de Pol van het Conservatorium in ‘s-Gravenhage. Dat het niveau van de finalisten hoog is, blijkt uit eerdere deelnemers aan CTA zoals Maarten Hoogenhuis, Sebastiaan van Bavel, Esther van Hees, Lizzy Ossevoort, Jasper van Damme en de winnares van vorig jaar Sanne Rambags die na hun afstuderen hard aan de weg timmeren in de (jazz)muziek.

Jury
De opzet is zoals de eerdere edities: elke student geeft een optreden en dit zal worden beoordeeld door een professionele vakjury die dit jaar bestaat uit Charlie Crooijmans (VPRO Radio), Coen de Jonge (jazzrecensent), Frank Bolder (programmeur North Sea Jazz), Aad van Nieuwkerk (VPRO Radio) en muzikale duizendpoot Maarten Ornstein. De muzikanten worden tijdens hun half uur durend optreden beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. De winnaar, die ‘s avonds tijdens een besloten avond bekend wordt gemaakt, krijgt naast een geldbedrag ook een uitnodiging om tijdens het aanstaande Jazz in Duketown op te treden.

Jazz in Duketown
Tijdens het Pinksterweekend zal voor de 45e keer de historische binnenstad van ’s-Hertogenbosch door een tiental podia veranderen in een grote jazzclub. Van vrijdag 18 mei t/m maandag 21 mei zijn tijdens dit grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland bekende (inter)nationale artiesten te bewonderen zoals John Scofield, James Carter, Brainpower met Re:freshed Orchestra en het Peter Beets Trio ft. Eric Alexander.

Foto: Wim Roelsma

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in