Mo van der Does winnaar Conservatorium Talent Award 2019

In de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch is Mo van der Does van het conservatorium uit Amsterdam gekozen als winnaar van de felbegeerde Conservatorium Talent Award (CTA). Van der Does krijgt een geldbedrag van 5000 euro te besteden ten behoeve van talentontwikkeling en mag tijdens de volgende editie van Jazz in Duketown (7-10 mei) optreden. De saxofonist kreeg deze prijs uitgereikt door Commissaris van de Koning de heer Van de Donk, tevens voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds dat dit jaar voor het eerst ondersteund CTA ondersteunde.

Vakjury
De professionele vakjury bestond dit jaar uit Aad van Nieuwkerk, Bartho van Straaten, Rob Horsting, Sophie Blussé en Benjamin Herman. De studenten gaven een optreden van een half uur en dit werd beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. Van de acht finalisten kreeg Mo van der Does de beste waardering en is hiermee de opvolger van Prashant Samlal. Juryvoorzitter Aad van Nieuwkerk legt uit waarom Van der Does als winnaar van CTA 2019 is gekozen. ,,De jury houdt van de traditie van jazz waarin nog zoveel mogelijk is, maar net zoveel houden we van relevante ontwikkelingen en originaliteit. We zijn onder de indruk van wat Mo van der Does heeft laten horen, maar we zijn ook heel benieuwd naar wat er nog mogelijk is buiten die traditie, naar het eigentijdse dat we nog ogen verwachten van de winnaar van de Conservatorium Talent Award 2019.”

Conservatorium Talent Award
Jazz in Duketown is in 2012 gestart met deze unieke competitie voor jong jazztalent. De deelnemers  volgen allemaal een bachelor – of masteropleiding aan één van de Nederlandse conservatoria en zijn als talent door hun opleiding aangemeld.

Foto: Arno Lucas

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in