Vacature Bestuurslid muziek

Jazz in Duketown

Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival van Nederland en trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers. Het festival richt zich op jazz en aanverwante stromingen van nu en wordt tijdens het Pinksterweekend in 2020 voor de 47e keer georganiseerd. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Nergens anders is een dergelijke hoogwaardige programmering gratis te bezoeken.

Het bestuur bestaat uit vrijwilligers en wordt gevormd door 8 personen: de portefeuillehouders Vrijwilligers, Horeca, Communicatie, Realisatie, Financiën, Sponsoring, Muziek en secretariaat. Naast de feitelijke operationele uitwisselingen worden wij gedreven om het hoge ambitieniveau te handhaven. We creëren in gezamenlijkheid, er heerst een open sfeer, we helpen elkaar.

Door het vertrek van het huidige bestuurslid ontstaat een vacature binnen ons festivalbestuur met als aandachtveld muziek en programmering.

De functie
We bieden je een uitdagende functie waarbij je een spil bent in de keten van activiteiten die nodig zijn om het festival tot stand te brengen. Ieder van de bestuurders is verantwoordelijk voor het eigen deel van het budget en de uitvoering van de taken door zijn/haar commissieleden. Als bestuurder verwachten we dat je brede betrokkenheid toont bij alle aspecten van het festival, managementkwaliteiten hebt en daarmee ons team completeert.

Je bindt een team van circa 8 vrijwilligers die met elkaar een keten van onderdelen verzorgen. Binnen jouw team zijn dat:

  • programmering: het selecteren en vastleggen van nationale en internationale acts
  • Intake & bookings: het verzorgen van de inhoudelijke afstemming met artiesten en agenten waaronder inventariseren van hospitality- en technische riders, boeken van hotelkamers en beheren van contracten
  • Inhuur van geluidstechniek
  • Inhuur van piano’s en backlines (versterkers en instrumentarium voor internationale acts)
  • Ad hoc projecten en specials (bijvoorbeeld podium voor talentontwikkeling en educatie en kinderprogramma)
  • Bijdragen aan subsidieaanvragen en de verantwoording daarvoor

Je commissie vergadert vanaf het najaar in de regel éénmaal per maand. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor een goede afstemming binnen je team en met de overige commissies en de productieleiding binnen de festivalorganisatie. Het is van belang dat je alert bent en via een pro- actieve houding het hoge kwaliteitsniveau van het festival en de samenwerking tussen de teamleden bewaakt en stimuleert.

Om ook zicht te houden en mede te sturen op de artistieke ontwikkeling is het relevant dat je een achtergrond hebt in de muziek (als muzikant of jazzliefhebber en bezoeker van concerten) en bij voorkeur ook bekend bent met de culturele instellingen en festivalpartners zoals Jazzwerkplaats, Willem II Toonzaal, Verkadefabriek.

Het tijdsbeslag voor deze functie is gemiddeld enkele uren per week. Het bestuur vergadert vanaf september één a twee keer per maand afhankelijk van de voortgang en status van ontwikkelingen, de commissie vergadert éénmaal per maand tussen oktober en het festivalweekend in mei/juni. Daarnaast zijn er ad hoc contacten met bestuursleden, commissieleden en externen/partners.

Wij bieden helaas geen salaris, maar wel:

  • Relevante werkervaring in een vereniging en festival
  • Vrijwilligersborrels en het leukste bedankevent
  • Samenwerking met enthousiaste en gedreven vrijwilligers

Voor informatie kun je bellen met voorzitter Gaby Westelaken: 06-53983256.

Je kunt je belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen aan info@jazzinduketown.nl ovv bestuurslid Muziek.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in