Lid vrijwilligerscommissie

Jazz in Duketown is het grootste gratis (openlucht) jazzfestival in Nederland, met meer dan 150.000 bezoekers per jaar. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Het festival richt zich op jazz en aanverwante muzieksoorten, zoals soul en funk gerelateerde jazz. Jazz in Duketown programmeert ook nieuwe, aankomende bands, die later te zien zijn op andere (niet jazz) festivals. De brede en vernieuwende programmering laat zien dat jazz voor alle leeftijden is.

Onze vrijwilligers zijn het hart van de Jazz in Duketown organisatie. Gedurende het jaar zijn circa 50 mensen actief in commissies en bestuur om het festival voor te bereiden. Tijdens het festival zorgen wel 160 enthousiaste vrijwilligers ervoor dat het de bezoekers, artiesten, pers en sponsors aan niets ontbreekt. De vrijwilligerscommissie zorgt ervoor dat deze mensen hun werk goed en met plezier kunnen doen.

Vanwege het vertrek van een paar vrijwilligers zoeken we:

Leden vrijwilligerscommissie

Als lid van de Vrijwilligerscommissie zorg je ervoor dat alles rond de inzet van vrijwilligers wordt gepland, van de werving, planning en natuurlijk de gezelligste bijeenkomsten. Tijdens het festival zijn de medewerkers van de Vrijwilligerscommissie de eerste persoon die de vrijwilligers zien.

Wie ben jij?

  • Je bent sociaal en enthousiasmerend. Met ook voor vrijwilligers zorg je ervoor dat er altijd iemand klaarstaat voor de rol of taak die moet worden ingevuld.
  • Je bent een gastvrouw of-heer pur sang. Je zorgt ervoor dat vrijwilligers er zin in hebben en dat ze zich direct thuis voelen in de Jazz in Duketown familie.
  • Je hebt ideeën voor het werven en behouden van vrijwilligers.
  • Hoe druk het ook is, jij houdt het overzicht. Voor een vrijwilligersbijeenkomst draai jij jouw hand niet om.
  • Je bent gemiddeld een paar uur per week beschikbaar en natuurlijk ben je erbij tijdens het festival op 17 tot en met 19 mei 2024!

Wat bieden wij?
We bieden helaas geen salaris, maar wel een waanzinnige ervaring om, samen met 200 andere vrijwilligers, het mooiste gratis Jazzfestival neer te zetten. Je doet als lid van de communicatiecommissie ervaring op met vrijwilligerswerk in het algemeen en festivalcommunicatie in het bijzonder. De communicatiecommissie biedt veel ruimte om te experimenteren met (nieuwe) media. Jazz in Duketown is bovendien een mooie plek om je zakelijke en persoonlijke netwerk uit te breiden.

Wil je meer weten of jouw interesse kenbaar maken? Mail dan naar vrijwilligers@jazzinduketown.nl.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in