PR en Media coördinator (Vrijwilliger)

Jazz in Duketown is het grootste gratis (openlucht) jazzfestival in Nederland, met meer dan 150.000 bezoekers per jaar. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Het festival richt zich op jazz en aanverwante muzieksoorten, zoals soul en funk gerelateerde jazz. Jazz in Duketown programmeert ook nieuwe, aankomende bands, die later te zien zijn op andere (niet jazz) festivals. De brede en vernieuwende programmering laat zien dat jazz voor alle leeftijden is.

De afgelopen jaren is een muzikale stap vooruitgezet. De Markt in het hart van ’s-Hertogenbosch is imposanter neergezet, met een groter podium en grotere (internationale) artiesten. Dit heeft ook geleidt tot nieuwe (bovenregionale) communicatie, zoals online advertenties en livestreams van concerten op Facebook en Youtube. De komende jaren is de communicatiestrategie gericht op het realiseren van een zo groot mogelijk (bovenregionaal) bereik, ook onder jongeren.

De ambitie en het unieke karakter vragen om een actief PR en mediabeleid. Hiervoor willen wij het team van vrijwilligers graag aanvullen met een

PR en Media coördinator (Vrijwilliger)

Als PR en Media coördinator ben je verantwoordelijk voor:

  • Het realiseren en onderhouden van een medianetwerk (zowel algemene media als vakmedia)
  • Het schrijven en verspreiden van persberichten en artikelen
  • Het realiseren en opvolgen van samenwerkingen met mediapartners, zoals Sublime FM, Jazzism en Stingray Djazz.
  • Woordvoering en aanspreekpunt voor media tijdens Jazz in Duketown (21 t/m 24 mei 2021)

Ben jij een enthousiaste professional met met liefde voor (jazz)muziek en Den Bosch? Iemand die altijd ‘haakjes’ ziet om ons mooie festival onder de aandacht te brengen in en buiten de regio? Dan zoeken we jou! PR-ervaring is handig, maar enthousiasme en lef vinden we eigenlijk veel belangrijker.

Je bent actief in een enthousiast en betrokken team van vrijwilligers. Samen organiseren wij een waanzinnig festival waar de hele stad trots op is. Dit zorgt voor een unieke en waardevolle ervaring! Jazz in Duketown is een vrijwilligersorganisatie, dus ook deze functie wordt op vrijwilligersbasis ingevuld. Naar verwachting nemen de werkzaamheden gemiddeld een paar uur per week in beslag.

Wil jij als PR en Media coördinator onderdeel uitmaken van het Jazz in Duketown team? Neem dan contact op met Debby van Son (debby@debbyvanson.nl / 06 51806334).

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in