Jazz in Duketown 2021 gaat door – met of zonder publiek!

Ondanks de bijzondere tijd waarin we met z’n allen verkeren, gaat Jazz in Duketown 2021 hoe dan ook door. Tijdens het Pinksterweekeinde vinden er tal van concerten plaats van 21 tot en met 24 mei. De exacte concertlocaties zijn afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden, maar zeker is dat Jazz in Duketown vanwege Corona eenmalig de binnenstad van Den Bosch gaat verruilen voor het gebied in en rondom de Tramkade waarbij gebruik wordt gemaakt van onder meer de Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium. Het hele festival wordt live gestreamd waarbij er natuurlijk de hoop is dat er ook publiek aanwezig mag zijn bij de optredens.

Optredens zijn er onder meer van Sven Hammond Soul, New Cool Collective, Margriet Sjoerdsma Odelion Orchestra, Jef Neve, BRUUT! & Anton Goudsmit en PAX The Humanoid. Meer namen worden later bekendgemaakt. Naast locaties als de Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium gaat Jazz in Duketown mogelijk gebruik maken van de Citadel, een prachtige buitenlocatie. De organisatie heeft een aantal verschillende scenario’s uitgewerkt, passend bij de verschillende mogelijke maatregelen. Afhankelijk van de situatie zal invulling gegeven worden aan de locaties. Ook zal tegen die tijd pas duidelijk zijn of publiek aanwezig mag zijn. Het hele festival wordt in ieder geval via een gratis livestream uitgezonden. Zo is Sven Hammond Soul te horen met materiaal van zijn gloednieuwe album waarop hij composities van de fameuze pianist Thelonious Monk heeft bewerkt. New Cool Collective brengt het speciale programma ‘Speakeasies’ waarin de tijd van de kleine, illegale concerten uit de tijd van de Amerikaanse drooglegging wordt herbeleefd. De Belgische pianist Jef Neve speelt werk van zijn nieuwe album ‘Mysterium’, een combinatie van jazz met klassieke muziek met onder meer Teus Nobel op trompet.

Houd de social media pagina’s op Facebook en Instagram en natuurlijk ook https://www.jazzinduketown.nl in de gaten voor meer informatie.

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in