Bram van de Glind wint CTA 2021

’s-HERTOGENBOSCH – 30 oktober 2021 – Vanavond vond in een uitverkocht Podium Azijnfabriek in Den Bosch de Conservatorium Talent Award (CTA) plaats. Na zeven geweldige optredens van de finalisten en het gerenommeerde Jazz Orchestra of the Concertgebouw overhandigde de jury de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2021 aan Bram van de Glind. De Mingus prijs voor beste compositie ging naar Luca Warmer. 

In een zaal vol enthousiaste jazzliefhebbers openden drie eerdere winnaars van de CTA de avond en lieten horen hoe belangrijk deze prijs is. Saxofonisten Mo van der Does, Jasper van Damme en Maarten Hogenhuis bliezen meteen de zaal omver.

Na een dag vol gezonde spanning verdwenen bij de finalisten op het podium de zenuwen als sneeuw voor de zon en genoten ze zichtbaar van hun optreden met het Jazz Orchestra. Koen Gijsman, Cosimo Gentili, Giorgio Stienstra, Luca Warmer, Jaap de Vries, Rik van der Made en Bram van de Glind bewezen in Podium Azijnfabriek nogmaals waarom zij genomineerd werden.

Jazz in Duketown Voorzitter Gaby Westelaken: “Deze avond was spectaculair met een opening van drie CTA winnaars en de geweldige performances van de finalisten. Na dit succes vraag ik me vooral af, wat is ‘the next step’ voor CTA. Want dat dit alleen maar groter wordt is een ding dat zeker is.”

De Conservatorium Talent Award ging naar Bram van de Glind, die door jury werd beloond voor zijn spel waarmee hij het publiek raakte, de connectie die hij had met het orkest en zijn compositie waarmee hij verraste. Bram wint naast deze award een bedrag van €5000,- om te besteden aan talentontwikkeling en een optreden tijdens Jazz in Duketown 2022.

De Mingus prijs voor beste compositie werd gewonnen door Luca Warmer. Zij wint hiermee een geldbedrag van €1000,- voor het maken van een nieuwe compositie.

Het hele concert is terug te zien op het YouTube kanaal van Jazz in Duketown.

CTA wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Het Cultuurfonds stimuleert provinciaal bijzondere initiatieven en talent met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. “CTA is een competitie op hoog niveau met landelijke allure: de ideale springplank”, aldus Jan Speelman van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in