Joop de Graaf

Conservatorium Amsterdam - 12:30
Basgitaar

Joop, een getalenteerde basgitarist, is geboren en getogen in Den Haag en rondt momenteel zijn masteropleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is actief betrokken bij diverse muzikale projecten, waaronder het Brintex Collective, Dandana en samenwerkingen met vocalisten zoals Margarida Madureira en Sam Peetermans. In 2022 startte Joop zijn eigen project, Y.O.P.E., waarmee hij zal optreden tijdens het Conservatorium Talent Award. Dit ensemble bestaat uit goede vrienden die Joop heeft ontmoet via het conservatorium of jamsessies, waarbij de muzikale en persoonlijke klik centraal staat. Deze harmonieuze omgeving stelt de muzikanten in staat om vrij te experimenteren met de steun van hun collega’s.

Het Miles Davis Sextet uit de jaren ’70 vormt een grote inspiratiebron voor Joop. De vrijheid en cohesie die dit ensemble tentoonspreidde, is precies wat hij nastreeft met zijn eigen groep. Joop haalt ook inspiratie uit hedendaagse projecten zoals R+R=NOW, Nerve, Donny McCaslin en Blaque Dynamite. Als basgitarist, producer en componist wil hij zijn leven wijden aan het creĆ«ren van zoveel mogelijk muziek.

Met een onvermoeibare passie voor muziek hoopt Joop zijn talenten te blijven ontwikkelen en zijn werk te presenteren aan een publiek dat er behoefte aan heeft. Hij wil blijven leren van de mensen die hij bewondert en zijn interesses verder verkennen, zodat geen dag voorbijgaat zonder muziek in zijn leven. Joop is vastbesloten om zijn stempel te drukken op de muziekwereld, met een voortdurende drang om te groeien en te innoveren.