Koen Gijsman

ArtEZ Conservatorium Zwolle -
Piano

Koen Gijsman (1998) speelt al piano vanaf zijn vierde. Hij is een breed geïnteresseerde pianist en heeft de afgelopen jaren in verschillende bezettingen gespeeld: van het NJJO olv Ruben Hein, tot kleinkunst, tot jazzkwartet. In 2021 studeerde hij met een 9 af aan het ArtEZ conservatorium, waar hij les heeft gehad van onder meer Daan Herweg, Tilmar Junius, Martin Fondse en Michiel Braam.

In de toekomst richt Koen zich op moderne jazz met veel improvisatie. Hij vervolgt zijn studie met een master jazz piano aan Codarts, Rotterdam. Koen werkt al aan eigen stukken sinds hij begon met pianospelen. Zijn stukken stoeien met idee├źn en inspiratie van zijn bachelor filosofie aan de Universiteit Utrecht. Hij rondde deze opleiding cum laude af in 2021 met een scriptie over Adorno en modernisme. Gedurende zijn opleiding heeft Koen zich steeds meer verdiept in verschillende compositie- en arrangeertechnieken, orkestdirectie, en muziekproductie. Zijn
eindexamen bestond uit eigen arrangementen en composities voor een 10-koppige band met strijkers, blazers en ritmesectie. Koen hoopt zich in deze richting de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen. Koen heeft de afgelopen jaren geleerd om goed te luisteren naar medemusici. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het geheel en probeert met zijn inbreng de hele band beter te laten klinken. Enerzijds speelt Koen dienstbaar en effectief, anderzijds is hij niet bang verantwoordelijkheid op zich te nemen in een artistiek proces of op het podium.

Koen in actie zien tijdens de Conservatorium Talent Award 2021 op 30 oktober aanstaande in Podium Azijn fabriek? Bestel HIER je toegangskaartjes!