Luca Warmer

Koninklijk Conservatorium Den Haag -
Zang

Naam: Luca Warmer 

Leeftijd: 27 

Instrument: Zang 

Conservatorium: Koninklijk Conservatorium Den Haag 

Luca Warmer is jazz-zangeres en geboren in Delft.  Vanaf dat ze baby was, hoorde ze de klanken van Frank Zappa en Keith Jarrett. Op haar tiende begon ze altsax te spelen en rond haar twaalfde wilde ze ook gaan zingen. Muziek schrijven en net zo  gepassioneerd en vrij zingen als Nina Simone, Rachelle Ferrell en Carmen McRae, dat is iets ultiems.  Ze stort mezelf enthousiast in artistieke projecten, zowel muzikaal als theatraal en treedt graag op  met verschillende formaties. Ze zingt een eigen combinatie van wereldse muziek en soulvolle jazz in theaterdebuut Appelstroop Met Tranen met o.a. gitarist Paulinho Paes en percussionist Paul van  Nispen, waarmee ze met een combinatie van zang en dichtwerk, troost wil bieden in troebele tijden.  De afgelopen zes jaar heeft ze gestudeerd aan de theaterschool en het conservatorium en creëert ze,  waar en wanneer het maar kan. De dag na haar afstudeerconcert ontving ze het heugelijke nieuws  genomineerd te zijn voor het Conservatorium Talent Award. Ze voelt zich vereerd onderdeel te mogen  uitmaken van dit project. 

Momenteel zingt ze in diverse jazz en wereldmuziek formaties waaronder haar eigen duo/trio en Revolve (klassiek/jazz). Ook heeft ze met veel  enthousiasme gezongen in het koor van Kyteman Orchestra (hip-hop) en in meerdere projecten van  het Metropole Orkest. Daarnaast heeft ze in het verleden voornamelijk op festivals gezongen en twee  platen gemaakt met Liquid Sun Orchestra (afrobeat) en Mama Franko (reggae/ska). 

Nina Simone, Keith Jarett, Carmen Mc Rae, Jazzmeia Horn,  Rachelle Farrell, Bobby McFerrin, Claron McFadden, Greetje Bijma, Joni Mitchell, Otis Redding, Lee  Morgan, James Carter zijn haar grote voorbeelden. 

Dat ze zoveel plezier haal uit het verbinden met  het publiek en mede musici via muziek, daar is ze trots op. Ook dat ze zoveel houd van improvisatie, dat ze zichtzelf altijd blijf  verassen in het moment, dat zingen voor haar een natuurlijke behoefte is wat volledig uit haar zelf komt  en door niemand is opgelegd. 

Hopelijk staat ze over vijf jaar op het North Sea Jazz Festival! En gaat het publiek met een waardig gevoel naar huis. Dat is toch wel één van haar grote dromen. Ook zou ze zichzelf graag meer willen ontwikkelen als stemkunstenaar. Samenwerkingen aangaan met andere (kunst)disciplines,  zoals moderne dans, beeldhouwkunst, klassieke – en experimentele muziek, kunnen hier wellicht bij  helpen.

Luca in actie zien tijdens de Conservatorium Talent Award 2021 op 30 oktober aanstaande in Podium Azijn fabriek? Bestel HIER je toegangskaartjes!