Rémi Keupink

21 jaar - ArtEZ Conservatorium Zwolle - 14:30
Trompet

Rémi Keupink, 21 jaar oud, is een getalenteerde jazztrompettist die studeert aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Naast zijn passie voor de trompet, is Rémi ook een begaafd componist en arrangeur. Hij maakt deel uit van het jazzkwintet VLOT, waar hij samen met zijn medemuzikanten en vrienden uit Zwolle eigen muziek creëert. De bandleden dragen elk bij met hun eigen composities, variërend van traditionele jazz tot hedendaagse jazz, altijd geworteld in een diepe groove. Rémi treedt op met VLOT tijdens de Conservatorium Talent Award.

Vorig jaar had Rémi het voorrecht om deel te nemen aan een Academy van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, een ervaring die hij als leerzaam en waardevol beschouwt. Rémi is ook trots op zijn betrokkenheid bij de jamsessie ‘Room for Jazz’, die hij samen met Igor Herstel en Tom Leeuwenburg in Zwolle organiseert. Tijdens deze maandelijkse sessies nodigen zij gastsolisten uit voor een gezamenlijk concert, met namen als Eric Ineke, Peter Tiehuis, Timothy Banchet, Gideon Tazelaar, Angelo Verploegen en Steve Zwanink. Daarnaast speelt Rémi regelmatig mee met het Millennium Jazz Orchestra en valt hij in bij diverse andere bigbands in het oosten van het land.

Rémi haalt inspiratie uit het legendarische tweede kwintet van Miles Davis, met Wayne Shorter, Tony Williams, Ron Carter en Herbie Hancock, en streeft ernaar de onderlinge chemie die zij hadden ooit te bereiken met zijn eigen kwintet. Andere inspiratiebronnen zijn Roy Hargrove en Benjamin Herman, die hem altijd een gevoel van plezier en energie geven. Rémi droomt ervan om over vijf jaar op zoveel mogelijk verschillende plaatsen te spelen met een breed scala aan muzikanten en een eigen band te hebben waarmee hij een album met eigen muziek uitbrengt. Voor nu richt hij zich op het behalen van zijn master in Amsterdam, waar hij zijn eigen stem en geluid verder wil ontwikkelen op het gebied van zowel compositie als improvisatie.