Jazz in Duketown 2017 groot succes

145.000 bezoekers genieten van ijzersterk programma

Met een slotoptreden van Trijntje Oosterhuis op een overvolle Parade eindigde maandag Jazz in Duketown 2017 in stijl.  De 44e editie van het festival was een groot succes. Tijdens het vierdaagse festival bezochten circa 145.000 bezoekers de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Daarnaast volgden ruim 100.000 personen het programma op de Parade via de livestream op Facebook.

IJzersterk programma
Het ijzersterke en gevarieerde programma en het schitterende weer zorgden ervoor dat Jazz in Duketown 2017 één van de drukstbezochte edities van de afgelopen jaren is geworden. Publiekstrekkers als Michelle Davis, Renegade Brass Band en Room Eleven speelden op het hoofdpodium voor een volle Parade. Ook rond de kleinere podia was het druk. Zo was er ook veel publiek bij het Kerkplein, met vernieuwende acts als Bruut!, Sons of Kemet en Ben Williams & Sound Effect, maar ook in de straten en horeca in het centrum was het alle dagen door de vele bezoekers levendig.

Markt
De organisatie van Jazz in Duketown zette vorig jaar in met een tweede grote podium op de Markt, naast het hoofdpodium op de Parade. Die lijn is dit jaar doorgezet. Tijdens wereldberoemde artiesten als Al Di Meola, Cubanismo en Joshua Redman was het plein meerdere keren bomvol.

Tevreden
Voorzitter Gaby Westelaken is dan ook meer dan tevreden over de laatste editie van Jazz in Duketown. “De diversiteit en het hoge niveau van ons programma werd gewaardeerd. Vier dagen lang konden de bezoekers uit diverse verschillende soorten jazz kiezen, waardoor een breed publiek aan haar trekken komt.” Volgens Westelaken is de livestream via Facebook van het festival vanaf de Parade ook een groot succes geworden. “De liveregistraties van de acts op de Parade zijn meer dan 100.000 keer gevolgd. Dat is een veel groter bereik dan we ooit hadden verwacht.” Ook vanaf de Parade waren de acts goed te volgen via de grote led-schermen aan weerskanten van het podium .

Trots
“Ik ben erg trots op de 178 vrijwilligers. De samenwerking met de horeca, gemeente en sponsoren verliep uitstekend, waardoor we een gratis festival kunnen organiseren ”, aldus Westelaken. “De inzet en medewerking was van alle kanten fantastisch.”

Enkele cijfers Jazz in Duketown 2017:
Aantal bezoekers: 145.000
Bereik Facebook liveregistraties: 100.000
Aantal vrijwilligers: 178
Aantal ritten transport: 200 / 7500 km
Hoeveelheid gebruikte tape: 8 km
Aantal gebruikte tiewraps: 1.000
Lengte prikkabel: 700 m

————————————

Noot voor de redactie:
Jazz in Duketown is het grootste gratis Jazzfestival van Nederland en richt zich op alle facetten van jazz. Jazz in Duketown wordt mogelijk gemaakt door lokale, regionale en landelijke sponsoren en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Meer informatie vindt u op www.jazzinduketown.nl.

De slotact op de Parade, Trijntje Oosterhuis, werd mede mogelijk gemaakt door horecaondernemers aan de Parade (café Blondt, café Hart van Brabant café Cinq, Stadsherberg ’t Pumpke en Grand Café Silva Ducis) verenigd in de PEP.

Foto credits: Clemens Meijs

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in