Jazz in Duketown maakt eerste namen bekend

In de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch vindt van 18 t/m 21 mei op verschillende podia de 45e editie van Jazz in Duketown plaats. Vandaag maakt de organisatie de eerste namen bekend. Met gitarist John Scofield en saxofonist James Carter haalt Jazz in Duketown twee kanonnen uit de Amerikaanse jazz naar ‘s-Hertogenbosch. Het is uniek dat optredens van artiesten van dit hoge niveau gratis te bezoeken zijn.

John Scofield
John Scofield geldt als één van de belangrijkste gitaristen van de laatste decennia en komt met zijn project ‘Country for Old Men’ waarmee hij jazz combineert met blues en country. Onder meer drummer Bill Stewart en toetsenist Gerald Clayton maken deel uit van de groep. Scofield werkte eerder samen met uiteenlopende en bekende musici als Miles Davis, Chet Baker, Brad Mehldau, Herbie Hancock en Jaco Pastorius.

James Carter
Een andere grote naam die naar Jazz in Duketown komt, is de Amerikaanse saxofonist James Carter. Carter wordt gezien als één van de ‘young lions’ die in de jaren tachtig de Amerikaanse jazz nieuw leven inblies. Hij werkte samen met uiteenlopende groepen en muzikanten als Wynton Marsalis, Dee Dee Bridgewater en de Mingus Big Band en komt met zijn knallende groep ‘Elektrik Outlet’ naar het grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland.

Brainpower met Re:freshed Orchestra
Dat Jazz in Duketown een breed programma neerzet blijkt dat naast eerdergenoemde artiesten ook de bekende Nederlandse rapper Brainpower op zal treden met het jazz-urban-funk collectief ‘Re:freshed Orchestra’. Ook kunnen de bezoekers genieten van de Britse band Red Snapper, die al jaren een onweerstaanbare mix maakt van jazz en trance-achtige dance. Verder komen de avontuurlijke pianotrio’s Phronesis en Marcin Wasilewski, het Belgisch collectief Evil Empire Orchestra, Rilan and the Bombadiers en Peter Beets Trio ft. Eric Alexander. Uit de bloeiende jazz-scene van Israël komt het Itamar Borochov Quartet naar ‘s-Hertogenbosch.

Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt. Meer informatie over de artiesten staat op www.jazzinduketown.nl.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in