Pop-up muziek in de binnenstad

SOCH is betrokken bij Jazz in Duketown. Daarom organiseren Jazz in Duketown en SOCH samen op zaterdag 19 mei tussen 13:00 en 17:00 een pop-up route langs verschillende winkels in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. De optredens worden uitgevoerd door professionals of profs in de dop (conservatoriumstudenten).

Trio Silverhorn
Drie musici opgegroeid met de hedendaagse jazz, spelen geregeld samen in onder andere het Brabants Jazzorkest en bij gelegenheden in jazzpodium Paradox Tilburg:
Joost van Buchem (sax), Mitchell Damen (slagwerk) en Richard Frijters (bas). Zij spelen jazz-standards uit de swing en vroege bebopperiode.

Mojo Swing
Gipsy jazz in de oervorm uit Breda, het mekka van de traditionele- en swingjazz.
Gregor de Jong, Jeroen Borghouts, Hans de Vos.

Modales
Jonge muzikanten uit het Utrechts netwerk, spelen behalve jazz ook in klassieke formaties  en rockbands. Vandaag met eigen werk en jazztraditionals.
Niek Jan Lathouwers (zang, gitaar) Quartus Vlak (slagwerk), Laura Nygren (bas).

Swingin’ Dee
Diewertje de Niet (zang) speelt met Paul van Rooy (trompet) en Erwin van Wieringen (gitaar) jazzstandards om vrolijk van te worden.

Erik Verberne
Gitarist met een eigen geluid. Hij speelt vandaag als duo samen met bassist  Arthur Geurts. Fijn in het gehoor liggende jazzstandards naast eigen composities.

Duo Jeroen Verberne
Jeroen is virtuoos trombonist, te zien in onder andere het brassenemble Gallowstreet. Hij brengt een collega mee om in duetvorm jazztraditionals zowel vurig als melodisch romantisch te vertolken.

Trio Jacobs
Dit ensemble is geformeerd door saxofonist Ralf Jacobs. Hij wordt terzijde gestaan door een bassist en trompettist. Zij spelen goed in het gehoor liggende jazzstandards. Uitdagend en prikkelend, een niet alledaagse combinatie!

Tussen 13 en 17 uur wordt het winkelend publiek verrast door live performances bij onderstaande winkeliers:

Wijnhuis Belgers, Hinthamerstraat 224
Monique de Kleijn bloemsierkunst, Hinthamerstraat 136
De Vingerhoed, kledingreparatie, Hinthamerstraat 126
Audio Expert, Hinthamerstraat 111

Werk aan de Winkel, Dode Nieuwstraat 32
Kop & Schotel, Molenstraat 16
Conceal, Kruisstraat 18
Zizzi, Arena 170-176
Suitable, Schapenmarkt 18

Terre des Hommes, Vughterstraat 122
Oerwoud, Vughterstraat 84
Kookwinkel, Vughterstrat 66
De Dobbelsteen, Vughterstraat 56
Biggles, Vughterstraat 54
Barrique, Vughterstraat 27
Pink Lingerie, Vughterstraat 25
Mettrop, Vughterstraat 13-15

Piet Zoomers, Kerkstraat 65

 

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in